Deze onderwater foto maakt deel uit van de serie die Theo Bosboom tijdens de overstromingen vorig jaar, waarmee hij bij De Zilveren Camera de tweede prijs in de categorie series Natuur en Wetenschap.  
Deze onderwater foto maakt deel uit van de serie die Theo Bosboom tijdens de overstromingen vorig jaar, waarmee hij bij De Zilveren Camera de tweede prijs in de categorie series Natuur en Wetenschap.   (Foto: Theo Bosboom)

Natuurfotografie Theo Bosboom

ALPHEN - Fotograaf Theo Bosboom, gespecialiseerd in natuur en landschappen, komt op zondag 6 november op uitnodiging van fotoclub Alphoto in Parkvilla vertellen over zijn werk.

Bosboom gaf in 2013 zijn baan als advocaat op om zich volledig aan landschaps- en natuurfotografie te kunnen wijden. Sindsdien heeft hij een reputatie opgebouwd als vernieuwend en creatief fotograaf, die keer op keer zijn publiek weet te verrassen. Hij werkt voor toonaangevende tijdschriften als National Geographic, GEO, Outdoor Photography en BBC Wildife Magazine en valt regelmatig in de prijzen bij prestigieuze fotowedstrijden als de Zilveren Camera en Wildlife Photographer of the Year. Begin dit jaar viel hij bij de Zilveren Camera tweemaal in de prijzen. Hij werd met een serie onderwaterfoto's na de overstromingen van 2021 tweede in de sector Natuur en Wetenschap en met een foto van de Fagradalsfjall-vulkaan in IJsland behaalde hij een derde prijs in dezelfde categorie voor losse foto's.

Fotografie is voor Theo Bosboom een perfecte mix tussen het verkennen van de natuurlijke wereld, creatieve expressie en dicht bij de natuur zijn. Hij hoopt dat zijn beelden en fotoseries kunnen bijdragen aan meer respect en waardering voor de natuur. In zijn werk richt hij zich alleen op Europa, omdat hij wil aantonen dat dit continent veel meer wilde natuur te bieden heeft dan mensen vaak denken.

Ruige bestemmingen

Tijdens zijn presentatie zal Bosboom veel van zijn werk laten zien en hij vertelt over zijn drijfveren en werkwijze. Daarbij komen zowel ruige buitenlandse bestemmingen als IJsland en de Atlantische kust van Europa aan bod, als de natuur in eigen land. Na afloop bestaat de mogelijkheid om de fotoboeken van Bosboom in te zien en een gesigneerd exemplaar aan te schaffen.

Theo Bosboom is een van de oprichters en drijvende krachten van Stichting Oog op de Natuur, die fotografen helpt bij het financieren van belangrijke foto- of multimediaprojecten over de natuur. Ook was hij actief in de Marius van der Sandt stichting, die zich richt op het opleiden van getalenteerde jonge Nederlandse natuurfotografen.

Kaarten

Het optreden van Theo Bosboom past in het streven van Fotoclub Alphoto om jaarlijks een Nederlandse topfotograaf voor te stellen aan een breed publiek. Deze opzet maakt deel uit van het samenwerkingsverband dat Alphoto met Parkvilla is aangegaan.

De fotolezing van Theo Bosboom begint om 15.00 uur.

De toegangsprijs bedraagt € 12,50, inclusief consumptie.
Kaarten kunnen online worden gekocht op: https://www.parkvilla.nl/

Deze onderwater foto maakt deel uit van de serie die Theo Bosboom tijdens de overstromingen vorig jaar, waarmee hij bij De Zilveren Camera de tweede prijs in de categorie series Natuur en Wetenschap.