Wethouder Schotanus en buurtsportcoach Lars.
Wethouder Schotanus en buurtsportcoach Lars. (Foto: Alphen Vitaal)

Groot aanbod aan proeflessen

ALPHEN - Vanmiddag is het eerste exemplaar van het Sjors Sportiefboekje door buurtsportcoach Lars aan Wethouder Schotanus uitgereikt. Basisschoolleerlingen in de gemeente Alphen aan den Rijn kunnen via Sjors Sportief en Creatief gratis of zeer voordelig kennismaken met meer dan 1000 sporten en culturele activiteiten in Alphen aan den Rijn.

Het boekje, dat verkrijgbaar is bij onder andere de gemeente, buurthuizen, Parkvilla en de bibliotheek staat vol met sportieve en culturele activiteiten waarvoor geen abonnement hoeft worden afgesloten, zodat kinderen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met verschillende sporten en activiteiten. Het volledige aanbod is ook online te vinden. Van yoga tot balletles en van drummen tot freerunning. Het aanbod is zo compleet dat er voor elk wat wils is. Alphen Vitaal is de verbindende factor die alle verenigingen bij elkaar brengt op dit platform. De organisatie hoopt dat kinderen een of meerdere lessen uitproberen zodat ze ontdekken wat bij ze past.

Sterker in hun schoenen

Ar Jan Wille, directeur van Alphen Vitaal benadrukt hoe belangrijk het is dat kinderen naast school ook iets doen om te bewegen. “Sporten is van grote invloed op het welzijn van kinderen. Lichamelijk en emotioneel. Kinderen die lid zijn van een vereniging staan daarnaast vaak sterker in hun schoenen omdat ze deel uitmaken van een team. Ze leren denken aan een groter geheel en leren omgaan met normen en waarden binnen hun sport of vereniging.”

“Dit jaar biedt Sjors Sportief en Creatief het grootste aanbod tot nu toe. Kinderen kunnen de boekjes gratis ophalen bij de genoemde instellingen. Alle kinderen ontvangen deze week op school ook een algemene flyer met een verwijzing naar het online aanbod.

Inschrijven

Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.

Geïnteresseerde kinderen uit de gemeente Alphen aan den Rijn kunnen zich aanmelden voor een activiteit via https://aanmelden.alphenvitaal.nl/activiteiten.