Afbeelding
(Foto: )

Foto-expositie GI-GA-GROEN

ALPHEN - Geïnspireerd door het thema “Gi-Ga-Groen” van de Kinderboekenweek 2022 is er in de Bibliotheek Rijn en Venen een kleine expositie van ‘groene’ foto’s te zien, van fotografe Peet Hiddink. 

De ‘Gi-Ga-Groene’ foto’s zijn nog tot 7 november te zien in de bibliotheek van Alphen op de eerste verdieping, tegenover de activiteitenruimtes. Er is ook een bijbehorende audiotour gemaakt, ingesproken door de fotografe zelf. Deze is ter plekke te beluisteren door de QR-code bij de expositie te scannen. Peet Hiddink laat een aantal foto’s zien van haar serie: ’Een passie voor Groen!’ en hoopt daarmee het publiek, waaronder zeker ook de kinderen, te inspireren. Het doel is om het publiek aanmoedigen om meer aandacht te geven aan ‘groen’ in huis, tuin en omgeving en zo mensen te stimuleren om met andere ogen te gaan kijken naar én een verbintenis aan te gaan met ‘groen’.” De fotoraaf zegt hierover: “Je onderdompelen in het groen van de natuur voelt goed en rustgevend. Niet alleen onze lichamelijke gezondheid, maar ook de geestelijke gezondheid is erbij gebaat. Niet alleen in het kader van duurzaamheid moeten we onze omgeving meer gaan ‘vergroenen’, maar ook vanwege de schoonheid die we kunnen zien in o.a. planten, bloemen en bomen. Die kan ons een toegevoegde waarde bieden. Denk aan de enorme variëteit aan vormen, structuren, kleuren e.d., die we tegen kunnen komen in de ‘groene wereld’. Zo kunnen we extra genieten van al het groen om ons heen in zijn vele facetten.”

Met exposities brengt de bibliotheek bezoekers graag op laagdrempelige wijze in aanraking met kunst. Hier vind je een overzicht van alle exposities: www.bibliotheekrijnenvenen.nl/activiteiten/exposities.html


Afbeelding
Afbeelding