Bert, David en Hans organiseren een padeltoernooi voor de actie van Radio538 voor het Prinses Máxima Centrum.
Bert, David en Hans organiseren een padeltoernooi voor de actie van Radio538 voor het Prinses Máxima Centrum. (Foto: David van Baarle)

Padeltoernooi voor Prinses Máxima Centrum bij Fitnessclub Jawi

ALPHEN - Fitnessclub Jawi houdt zaterdag 17 december een benefietpadeltoernooi voor het Prinses Máxima Centrum. Van 9.00 tot 16.30 uur strijden teams om de titel Queen of the Court. "Inschrijven kan vanaf nu, dus meld je snel aan."

De jaarlijkse missie van Radio538 staat dit jaar in het teken van het Prinses Máxima Centrum. "Dit kinderoncologiecentrum wil graag meer kinderen gezond naar huis sturen en heeft daarvoor uw hulp nodig."

Voor een aantal leden van Sport- en padelcentrum Jawi was deze oproep aanleiding om een benefietpadeltoernooi te organiseren. Ze maakten helaas van zeer dichtbij mee hoe ingrijpend kanker is voor een kind. Maar ook hoe veel kundige en bevlogen dokters en verplegers bij het Prinses Máxima Centrum er alles aan doen om de kinderen beter te maken en hun leed te verlichten. 

Padel

Voor wie padel nog niet kent, is de sport het best te omschrijven als een combinatie van tennis en squash. Twee teams van twee spelers nemen het daarbij tegen elkaar op in een veld dat is omgeven door glazen wanden. "Het mooie van de sport is dat de drempel om te spelen heel laag is. Padel is minder technisch dan tennis en minder intensief dan squash. Ook beginners spelen daardoor al snel mooie rally’s", aldus het sportcentrum.

'Ook beginners kunnen al mooie rally's spelen'

Sinds de zomer heeft fitnessclub Jawi twee indoor padelbanen, waar al intensief gebruik van wordt gemaakt. De leiding van de club stelde de baan direct beschikbaar voor dit benefiettoernooi.

"King of the Court is een bekend toernooiconcept in de padelwereld. Het winnende team schuift een plaatsje omhoog, terwijl het verliezende team afzakt. Na een uur spelen wordt het team in het koningsveld gekroond tot winnaar. Uiteraard passen ze de titel aan voor het centrum waar onze Koningin beschermvrouwe van is."

Teams kunnen zich per tweetal inschrijven en spelen dan vier wedstrijden van een kwartier. "Na een uur kroont men de Queen of the Court en kunnen jullie nog napraten en genieten van de volgende wedstrijden." 

Inschrijven

Wie wil meedoen, kan een mail sturen naar: padelmaxima@gmail.com. "De organisatie kan zeven rondes invullen, en vol is vol. Geef dus snel op met je teamnaam en namen van twee deelnemers. Laat ook globaal je speelniveau weten (laag, midden, hoog). Geef ook aan wanneer je echt niet kunt spelen. Dan probeert men daar rekening mee te houden. De toernooikosten van 25 euro per team verrekenen we ter plekke."

Doneren

"Misschien overbodig om te melden, maar het toernooigeld gaat natuurlijk naar het goede doel van Missie538: het Prinses Máxima Centrum. Je kunt uiteraard ook meer doneren, dat kan via Missie 538: www.538.nl/missie-538.

Het Queen of the Court padeltoernooi voor Prinses Máxima Centrum is op zaterdag 17 december van 9.00 tot 16.30 uur bij Fitnessclub Jawi aan de Antonie van Leeuwenhoekweg 27B in Alphen. De kosten bedragen 25 euro per team.

Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar: padelmaxima@gmail.com.