Afbeelding
(Foto: Archief)

Vechtpartij jeugdteam ARC

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een speler uit de jeugd van ARC heeft zaterdag 3 december een tegenstander op het veld Knock-out geslagen. Dat melden meerdere media, waaronder Omroep West. Het is nog onduidelijk waarom de speler onder 17 zijn opponent van Sportlust '46 bewusteloos sloeg. De voetballer is naar het ziekenhuis gebracht. 

Het tweede jeugdelftal onder 17 jaar (JO17-2) van ARC speelde in de competitie tegen een jeugdteam van Sportlust '46 uit Woerden. "Een speler van ons heeft een jongen van Sportlust een dermate harde klap verkocht, dat hij bewusteloos raakte. Dit is afschuwelijk, dit wil je nooit", vertelde ARC-voorzitter Ligtvoet tegenover Omroep West.

Volgens Ligtvoet is het irrelevant waarom de voetballer de klap uitdeelde, ook al is de aanleiding op dit moment nog onbekend. "Maar eerlijk gezegd kan me dat geen bal schelen. Dit is zó onacceptabel", aldus de voorzitter. Ze noemt de geweldsuitbarsting 'verschrikkelijk'. "Er kan nooit een verzachtende omstandigheid zijn om iemand knock-out te slaan op een voetbalveld. Nooit.' Iedereen die erbij aanwezig was, is dan ook 'ontzettend aangeslagen."

Uit het niets

Jeugdvoorzitter Patrick Lammertse van Sportlust '46 laat bij Omroep West het volgende weten over de vechtpartij: "Wat ik te horen heb gekregen, is dat een speler van ons vrijwel uit het niets werd aangevallen met een klap van achteren. Hij is daardoor even buiten westen geweest.' Volgens Lammertse is de voetballer voor controle naar het ziekenhuis gebracht. 'Ernstig letsel is er niet, maar hij heeft wel een dik oog en een zichtbare wond."

ARC is 'not amused'. "We gaan bij elkaar zitten en bekijken we hoe we dit gaan oppakken', zegt voorzitter Ligtvoet. 'En de jongen van Sportlust '46 gaat, neem ik aan, aangifte doen. Terecht overigens."

Sportlust'46 overweegt dat ook. "Dit kan natuurlijk niet. Wat er ook is voorgevallen; dit kan niet, dit mag niet, dit moet niet.' De club wil het verder nog niet hebben over een schuldvraag of aanleiding."