Om 19.00 uur worden er wereldwijd honderden lichtjes aangestoken voor overleden kinderen.
Om 19.00 uur worden er wereldwijd honderden lichtjes aangestoken voor overleden kinderen. (Foto: Archief Rodi Media)

Wereldlichtjesdag 2022 zondag 11 december

BOSKOOP - Op Wereldlichtjesdag worden er overal ter wereld, jaarlijks op de tweede zondag van december, kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. Iedereen is dan welkom om een lichtje aan te steken voor het kind dat gemist wordt. Of het nu kort geleden is, of jaren terug; een plek is leeg. Het missen zal mogelijk een eigen vorm hebben gekregen.

Herdenking van overleden kinderen

In Nederland wordt er op verschillende plaatsen meegedaan. Wij organiseren het jaarlijks in Boskoop, in de aula van de gemeentelijke begraafplaats. Ook als je niet in Boskoop woont ben je welkom om aan te sluiten. 

Je kunt vanaf 18.15 uur inlopen. Je wordt ontvangen met een warm welkom, waarna een programma volgt met muziek, gedichten en het lichtritueel waarbij de namen van overleden kinderen worden genoemd en je een lichtje voor hen kan aansteken.

Om 19.00 uur worden er wereldwijd honderden lichtjes aangestoken voor overleden kinderen. Zo ook bij Wereldichtjesdag in Boskoop. Samen zorgen we er op deze manier voor dat er over de hele wereld een hartverwarmend lint van lichtjes ontstaat.

We hopen je te mogen verwelkomen op zondag 11 december.

Locatie: Gemeentelijke begraafplaats, Roemer 39, 2771 WS Boskoop
Inloop: vanaf 18.15 uur
Meer informatie: www.ammonietuitvaart.nl/wereldlichtjesdag

*Speciale dank gaat uit naar de Gemeente Alphen aan den Rijn en hun medewerkers, Anja van Ettikhoven voor de bloemdecoraties, Eeterij 't Keldertje voor de catering en zangeres Delise voor het mogelijk maken van Wereldlichtjesdag 2022.