Het nieuwe culturele seizoen wordt op zaterdag 27 augustus feestelijk ingeluid.
Het nieuwe culturele seizoen wordt op zaterdag 27 augustus feestelijk ingeluid. (Foto: KHABBAZ)

Openingsfestival Cultureel Seizoen

ALPHEN - Het nieuwe culturele seizoen wordt op zaterdag 27 augustus feestelijk ingeluid op het Rijnplein in Alphen. Tussen 11.00 en 18.00 uur kan jong en oud genieten van gratis optredens, workshops en cultuurkramen van ruim 20 culturele organisaties.

Op het Rijnplein is een cultuurpodium waar de hele dag door muziek, dans en theater is te beleven. Daar wordt in de middag ook het winnende bruggedicht bekend gemaakt door wethouder Anouk Noordermeer. In de workshoptenten kunnen bezoekers creatief en cultureel aan de slag bij een van de vele inloopworkshops. In de cultuurkramen kun je het nieuwe aanbod van vele lokale organisaties komen opsnuiven, en op het eenmanspodium ‘De Zeepkist’ laat nog meer lokaal talent van zich horen.

Verspreid over het Alphense centrum spelen bovendien 24 deelnemers van het straatmuzikantenfestival live muziek. Cultuurplatform KHABBAZ organiseert het Openingsfestival in samenwerking met de culturele instellingen en het Alphense straatmuzikantenfestival.

"We nodigen u van harte uit aanwezig te zijn. Het volledige programma is te vinden op https://khabbaz.nl/openingsfestival-cultureel-seizoen", aldus de organisatie. Een uitgebreid bericht staat half augustus in deze krant.