De Alphense vrijwilligers zijn vorige week geëerd.
De Alphense vrijwilligers zijn vorige week geëerd. (Foto: gemeente Alphen aan den Rijn)

Jannie en vrijwilligers Hospice Alphen zijn Alphense Vrijwilligershelden

Nieuws

ALPHEN AAN DEN RIJN- Jannie van der Vliet en de vrijwilligers van Hospice Alphen zijn de winnaars van de Vrijwilligersprijs 2021. Jannie heeft de prijs gewonnen voor haar inzet bij Hospice Alphen én de Hoge Burch in Zwammerdam. De vrijwilligers van Hospice Alphen geven met geduld en souplesse veel persoonlijke aandacht aan hun cliënten en bezoekers.

“Hoe ze de Hospice draaiende houden is uniek; meer dan honderd vrijwilligers zetten zich hiervoor in. De vrijwilligers zorgen voor een prettig en huiselijk afscheid met de juiste verzorging voor iemands laatste dagen”, zo meldt de gemeente Alphen aan den Rijn.

Beiden ontvingen van wethouder Han de Jager een cheque ter waarde van € 500 te besteden voor hun vrijwilligerswerk.

Tweede

André Dam en Alphen Schittert zijn tweede en Jeroen Steensma en speeltuin Kindervreugd derde. Ook zij kregen een financiële bijdrage voor hun vrijwillige activiteiten.

Vorig jaar konden alle inwoners van de gemeente hun Vrijwilligersheld nomineren. Een jury bestaande uit raadsleden Michel du Chatinier, Ank de Groot en de winnaars van de Vrijwilligersprijs 2020 Lenie Dingemanse en Emile Schoneveld, hebben uit alle inzendingen drie organisaties en drie vrijwilligers geselecteerd. Alle inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn konden eind vorig jaar op deze genomineerden stemmen.

Waardering

Met de Vrijwilligersprijs wil de gemeente aandacht vragen en waardering uitspreken voor alle vrijwilligers in de gemeente en het waardevolle werk dat zij doen.