Afbeelding
(Foto: )

Binnenkort in Parkvilla

The North Sea
Noorwegen 1969, ’s werelds grootste olieveld, Ekofisk, wordt ontdekt in de Noordzee. Wat volgt is een vijftig jaar lange roofbouw op een van de natuurlijke rijkdommen die de aarde bezit: aardgas. Jarenlange boringen hebben geleid tot een kilometers lange scheur in de bodem van de oceaan. Wanneer één van de honderden platformen door een beving in de oceaan verdwijnt, wordt onderzeebootoperateur Sofia ingeschakeld om op zoek te gaan naar overlevenden.

FILMS

Picl

Vanaf thuis op de bank genieten van een breed aanbod van de mooiste arthouse films kan met het online filmhuis Picl. Van première titels tot aan ‘gemiste’ films, grote kans dat deze nog bij Picl zijn te zien. Ook de klassiekers komen aan bod zoals Her en The Sisters Brothers van Joaquin Phoenix .

Filmcursus
Op 4 april begint de cursus filmgenres en filmstromingen. Filmkenner Rudi de Boer neemt cursisten mee naar allerlei soorten genres en hoe ze elkaar hebben beïnvloed.

CURSUSSEN

De cursus Waanzinnig druk is een leerzame maar vooral leuke cursus voor kinderen van 10 tot 12 jaar. In 9 lessen gaan de kinderen drie verschillende druktechnieken leren: monoprint, linosnede en etsen met droge naald. Bij monoprint is de print maar eenmaal gebruikt, er is geen pers voor nodig. Bij linosnede is een afbeelding uitgesneden uit linoleum. Dit materiaal is vrij zacht, dus makkelijk te snijden. Etsen met droge naald is een diepdruktechniek waarbij je met een etsnaald een tekening krast in een plaat. Onder het motto ‘jong geleerd’ leren kinderen hun creativiteit te ontwikkelen. Thema’s waarmee ze werken zijn dieren, sprookjestuinen en de slaapkamer van Vincent van Gogh.

THEATER

Harry Sacksioni | Dat kunnen ze allemáál wel zeggen...

Gitaarvirtuoos Harry Sacksioni komt op 26 maart met zijn show naar Parkvilla. Hij viert zijn 50-jaar optreedjubileum met een nieuw soloprogramma plus het uitkomen van zijn gelijknamige boek, vol met anekdotes. De titel van dit programma verwijst naar een van de vele verhalen uit zijn boek, die vijftig jaar reizen en optreden heeft opgeleverd. Mooie, bizarre en hilarische anekdotes waarvan een aantal zeker tijdens dit programma voorbij zal komen.
Harry is een eigenzinnig en uniek fenomeen binnen de Nederlandse muziekwereld en onlangs aan de line-up toegevoegd van 'Matthijs Gaat Door In Concert' in de Ziggo Dome.

Meer info en tickets: www.parkvilla.nl.