De band treedt op donderdag 24 maart op in het Castellum.
De band treedt op donderdag 24 maart op in het Castellum. (Foto: Castellum)

Rowwen Hèze treedt op in Castellum

ALPHEN AAN DEN RIJN- Rowwen hèze treedt op donderdag 24 maart op in Theater Castellum in Alphen aan den Rijn. De voorstelling is al twee keer verplaatst als gevolg van de coronamaatregelen, dus het geduld van de mannen én het publiek is flink op de proef gesteld. 

Begonnen als Engelstalig bandje uit De Peel is Rowwen Hèze de afgelopen decennia uitgegroeid tot een van de grootste acts in de Nederlandse popmuziek, volgens het theater. En dat met liedjes in het Limburgs dialect. "De muziek heeft folk-invloeden, zoals Tex-Mex en Polka: variërend tot aan gevoelige ballads. Hoewel niet iedereen de muziek in het Limburgse dialect van de band mee kan zingen, kreeg de band veel bekendheid door de jaren met nummers als Bestel Mar, ‘t Roeie Klied, De Neus Umhoeg en natuurlijk Limburg (Kwestie Van Geduld)", zo stelt het theater. De band heeft op verschillende festivals gestaan in binnen- en buitenland. Ook hebben de mannen vele popprijzen gewonnen, waaronder een Edison en een Gouden Harp. 

Theatertour

Vanaf maart 2022 begint Rowwen Hèze onderaan in de Nederlandse en Belgische theaters met hun theatertour ‘Het was een kwestie van geduld’. "Zodra het startsein is gegeven, gaat de vlag in de grond en doet Rowwen Hèze waar ze het beste in is: muziek maken voor de mensen. Als ze de zaak moeten veroveren, is de band in zijn element. De liedjes als wapens in de strijd, volksliederen. Een feest van troost, zo wil je ze zien in het theater", meent het theater. 

Kaarten

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het theater: www.theatercastellum.nl. Ook is er de  mogelijkheid om 1,5 uur voor het optreden fysiek kaarten te kopen. Het optreden begint om 20.15 uur en eindigt om 21.45 uur. Het theater is gevestigd aan het Rijnplein 1-3 in Alphen aan den Rijn.