Monique Smulders vertelt op 19 mei over haar werk in de zorg.
Monique Smulders vertelt op 19 mei over haar werk in de zorg. (Foto: Wijkcentrum Swaenswijk)

Koffietijd met een plus bij wijkcentrum

ALPHEN - In Wijkcentrum Swaenswijk in Alphen is het donderdag 19 mei om 10.00 uur koffietijd. Het is een vrije inloop met een plus, stelt het wijkcentrum. "Na en tijdens de koffie/thee vertelt Monique Smulders over haar werk in de zorg. en gaat in op het thema 'Het leven houdt niet op na de diagnose dementie."

"Het aantal mensen met dementie is door de vergrijzing bijna verzesvoudigd. Tot 2050 is de verwachting dat dit aantal zal oplopen tot 620.000; één op de drie vrouwen krijgt dementie. Bij mannen is dit één op de zeven. Reden temeer om met elkaar te gaan kijken welke begeleiding en zorg er nodig is in de komende jaren gekoppeld aan de ervaringen die er al zijn met verschillende woonvormen voor mensen met dementie."

"Als gevolg van dementie ontstaat er een veranderde wereld waarbij welzijn en welbevinden het allerbelangrijkste is waar aandacht voor dient te zijn."

"Het samenbrengen van mensen met dementie in kleine groepen (permanent wonen of dagbeleving) levert een positieve bijdrage aan de zingeving van het leven. Het creëren van een thuisgevoel vraagt om een andere visie en andere zorgverleners."

De ingang van Wijkcentrum Swaenswijk is aan de Jongkindt Coninckstraat 2b in Alphen aan den Rijn.

Meer informatie: www.wijkcentrumswaenswijk.nl.