In het weekend van 11 en 12 juni nemen er dansvoorstellingen plaats.
In het weekend van 11 en 12 juni nemen er dansvoorstellingen plaats. (Foto: Parkvilla)

Binnenkort in Parkvilla

Ali & Ava: De goedgehumeurde huisbaas Ali biedt de alleenstaande moeder Ava een lift aan. Door hun gedeelde liefde voor muziek klikt het meteen en krijgen ze een relatie. Helaas wordt deze door eerdere relaties overschaduwd.

FILMS

Petite Fille: Lezing en film/IDAHOT SPECIAL
De 7-jarige Sasha heeft één droom: een meisje zijn. Maar dat kan alleen als ze als transgender meisje geaccepteerd wordt. In deze documentaire wordt het leven van een familie belicht, die haar dochter steunt maar tegengewerkt wordt door een samenleving waar geen plek voor transgenders is. Remke Verdegem houdt voorafgaand een lezing over transgenderisme.

Filmcollege

Kruisbestuivingen: Binnen het genre oorlogsfilms is er een subgenre: het coming of age drama, waarin de hoofdpersoon snel volwassen is. Rudi de Boer, bekend van bijvoorbeeld het Nederlands Filmfestival, verzorgt een lezing over de diverse filmgenres en -stromingen en de invloed die ze op elkaar kunnen hebben.

CURSUSSEN

Kinderen kunnen al jong dromen van een leven als ballerina, die in een glanzende tutu, en op spitzen met roze linten danst. Maar er is meer dan klassiek ballet. Jazz, peuterdans, moderne dans, klassiek ballet, kleuterdans, dans voor 55+’ers en les op spitzen zijn allemaal dansstijlen die bij Parkvilla te vinden zijn. Kiezen welke dansstijl het beste bij iemand past, kan dan ook lastig zijn. Daarom hebben er in het weekend van 11 en 12 juni dansvoorstellingen in het theater van Parkvilla plaats, waarin diverse stijlen naar voren komen en er door cursisten van uiteenlopende leeftijden wordt gedanst. Kaartjes via de website.

THEATER

In de voorstelling ‘Muziek maken met Dirk Scheele' op 15 mei leert Scheele kinderen van 2 tot 7 jaar op een speelse manier van alles over instrumenten als de gitaar, drums en de piano. Ook laat hij je kennis maken met exotische instrumenten in sprankelende, wereldse liedjes. Scheele tovert zelfs eenvoudige voorwerpen om tot nieuwe muziekinstrumenten. Denk aan een kartonnen kokertje om in te zingen, een doos om op te trommelen en de coole rits van je vest om mee te ritsen. 


"Verder gaat iedereen lekker jammen op een pan en een emmer en krijgen we bezoek van een aantal muzikale dierenvriendjes. In deze voorstelling komen veel van zijn liederen voorbij", aldus Parkvilla.

Tickets

Meer info en tickets: www.parkvilla.nl.