De mannen zijn klaar voor het Alphense boksgala.
De mannen zijn klaar voor het Alphense boksgala. (Foto: )

Profboksers bij Alphense boksgala

ALPHEN - Het Alphense boksgala dat op zaterdagavond 12 november wordt georganiseerd in theater Castellum telt drie profpartijen. Juul Humme, Dave Zwanenburg en Thomas van Wetten zijn de profs uit de regio waar Boxing Club Alphen trots op is. Deze reeds tien weken lang hard trainende BCA-leden moeten in Castellum de kar trekken door spektakel te maken. 

De Goudse oud-sportjournalist Hans de Bruijn is de ‘matchmaker’ voor de profduels. Zwanenburg neemt het op tegen Mike Horn. Juul Humme uit Bodegraven krijgt Monir Nezam als tegenstander. Thomas van Wetten uit Hazerswoude komt tegen Kohn Razmi binnen de touwen. Van Wetten (30) besluit na het Castellumgala of hij verder gaat met boksen of terug gaat naar zijn oude liefde kickboksen. BCA Alphen telt 330 leden.

Vuur

Boksschoolhouder en trainer Jillus van den Heuvel ziet zijn profs graag fel van start gaan. ,,Wanneer er vuur in zit, ben ik tevreden,” laat Van den Heuvel weten. ,,Het publiek heeft niets aan tamme partijtjes. De mannen hebben een zeer goede conditie. Aan lucht zal het hen zeker niet ontbreken. Trainer Alviar Lima heeft me bijgestaan. Hij is ook werkzaam als coach bij kickbokstopper Rico Verhoeven.” En over het naderende gala: ,,Het idee om in Castellum te gaan boksen, komt van Hans de Bruijn. Er zat veel werk aan vast, maar het wordt een bijzonder evenement. De viptafels rond de ring waren snel verkocht.” Voorafgaande aan de drie profpartijen zijn dertien amateurpartijen geprogrammeerd. Met nog eens zes BCA-leden. Iris Peperkamp nam de matching hiervan voor haar rekening. ,,We verwachten veel van onze 18-jarige boksvrouw Mace Haverkamp (Alphen),” zegt Peperkamp. ,,Mels van Herk (Boskoop), Berend Sonneveld en ons Poolse lid Tomasz Szala kunnen voor een verrassing zorgen.”

Toegangskaarten zijn te koop bij ticket.alphens.nl