De nieuwe vestiging wordt in mei gebouwd.
De nieuwe vestiging wordt in mei gebouwd. (Foto: Weverling Groenproviders)

Weverling opent vestiging in Alphen

Nieuws

ALPHEN AAN DEN RIJN- Weverling Groenproviders begint in mei dit jaar met de bouw van een nieuwe vestiging in Alphen aan den Rijn. Op een nieuw bedrijvenpark aan de Staalweg realiseert het bedrijf uit Monster de vierde locatie.

“Met deze uitbreiding spelen wij in op de groeiende belangstelling voor groen en voor het vergroenen van de leefomgeving. Ingegeven door de zorgen om het klimaat is de vraag naar groenvoorziening namelijk fors toegenomen. Weverling Groenproviders blijft mede daardoor flink doorgroeien. De oplevering en ingebruikname van het nieuwe bedrijfspand staan gepland voor het vierde kwartaal van 2022”, stelt het bedrijf. 

Nieuwbouw

De kavel waarop Weverling het nieuwe bedrijfspand gaat bouwen, is 2400 m2 groot en ligt direct langs een aftakking van de Oude Rijn. Het pand biedt onderdak aan kantoorruimte, een kantine en een ruime bedrijfshal. “Er komt een daktuin met uitzicht op het water en het pand krijgt veel groene accenten, zoals een groen dak en een groene gevel. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen en zonnepanelen voorzien in de energiebehoefte.”

Vierde locatie

Vanuit de vestigingen in Monster, Den Haag en Rotterdam werken zo’n 100 medewerkers bij Weverling. Menno Weverling, directeur: “Ik kijk ernaar uit om straks met ons mooie familiebedrijf ook in Alphen aan den Rijn een vestiging te hebben. Ons groene hart vestigt zich dan letterlijk in het Groene Hart. Dat is mooi toch?”

Weverling Groenproviders is gespecialiseerd in groenonderhoud en -aanleg in grootstedelijke gebieden en werkt onder meer voor woningcorporaties, gemeenten, bedrijven, (semi)overheden, begraafplaatsen en onderwijs- en zorginstellingen. Directeur Weverling ziet dat de groensector volop in beweging is. “Steeds meer mensen worden zich bewust van het belang van groen in de omgeving. Wij hebben bewezen succesvol op de behoefte aan vergroening in te kunnen spelen en realiseren groenprojecten die tot de verbeelding spreken. Met ons team en ons dienstenpakket kunnen wij een brede doelgroep bedienen.”

Menno Weverling