Richard Brand (l) van Kledingbank Groene Hart en Daniel Boer van de SP.
Richard Brand (l) van Kledingbank Groene Hart en Daniel Boer van de SP. (Foto: SP Alphen aan den Rijn)

Petitie voor nieuw pand Kledingbank

Politiek

ALPHEN - Op het Thorbeckeplein in Alphen aan den Rijn start de Kledingbank Groene Hart op zaterdag 19 februari samen met de SP om 11.00 uur een petitie voor een nieuw pand. Volgens de Kledingbank doen steeds meer mensen een beroep op de organisatie en is meer ruimte daarom noodzakelijk.

“De huidige locatie van de Kledingbank in gebouw De Josef op de Hoflaan 27 in Alphen aan den Rijn is te krap. Met 23 toppers van vrijwilligers werken wij al jaren samen aan een prachtig project waar we mensen die het nodig hebben op een waardige manier van gratis kleding kunnen voorzien”, aldus de Kledingbank Groene Hart.
“Het aantal mensen dat een beroep op ons doet, inmiddels meer dan 600, blijft groeien. En al zijn wij er trots op dat we zo veel mensen kunnen bedienen, wij vinden het wel belangrijk dat dit op een fatsoenlijke manier kan. Daarvoor hebben we meer winkelruimte nodig.”We hebben zelfs de wc’s vol moeten stapelen

“Op dit moment staat ons kleine magazijn zo overvol met dozen kleding, dat we zelfs de wc’s hebben vol moeten stapelen. Dit is een onwerkbare situatie voor de vrijwilligers geworden. Kledingbank Groene Hart heeft als motto: de Kledingbank is er voor iedereen. Ongewild kan iedereen in een situatie terecht komen dat hij of zij gratis kleding van ons nodig heeft.”

“Daarom roepen we u op om onze petitie te ondertekenen. Alphen aan den Rijn moet in actie komen; het is tenslotte de Kledingbank voor iedereen. Ga naar www.kledingbank-groenehart.nl en teken de petitie!”