Jaap Peeters is de debatleider.
Jaap Peeters is de debatleider. (Foto: Videostill Jaap Peeters over organiseren/jaappeters.nl)

Het OSO houdt een lijsttrekkersdebat

Politiek

ALPHEN AAN DEN RIJN- Het Overleg Samenwerkende Ouderorganisaties (OSO) houdt op maandag 21 februari in Alphen aan den Rijn een lijsttrekkersdebat. Met de gemeenteraadsverkiezingen op komst is de organisatie van plan om inwoners uit de gemeente Alphen aan den rijn en specifiek senioren te helpen bij hun keuze. 

De debatleider van de avond is de Zwammerdamse organisatieadviseur Jaap Peters. Het is de bedoeling er een actief en dynamisch debat van te maken met als belangrijkste vraag: “Hoe seniorvriendelijk is de gemeente Alphen aan den Rijn?”. Het programma start met een korte inleiding door de debatleider en een interview met twee senioren. Van daaruit staat voor en na de pauze een aantal debatten tussen twee lijsttrekkers gepland. 

De debatleider stelt aan de hand van enkele stellingen vragen over voor ouderen belangrijke thema’s als: wonen, zorg en welzijn, digitalisering, eenzaamheid, verkeer en openbaar vervoer. De debat wordt afgesloten met een vragenronde.

Het lijstrekkersdebat begint om 19.30 uur en eindigt om 22.00 uur, de inloop is vanaf 19.00 uur. Toegang is gratis voor bezoekers. Het debat heeft plaats in het zalencentrum de Bron gevestigd aan de Troubadourweg 2 in Alphen aan den Rijn.