Aad Arens is sinds een jaar of zes voorzitter van de Benthuizer TennisClub.
Aad Arens is sinds een jaar of zes voorzitter van de Benthuizer TennisClub. (Foto: Peter Franken)

De Benthuizer TennisClub is klaar voor de toekomst

Sport

BENTHUIZEN- Aad Arens is sinds een jaar of zes voorzitter van de Benthuizer TennisClub. Daarvoor was hij zo’n tien jaar voorzitter van de jeugdcommissie. “We zijn een actieve club, met een enthousiaste jeugd- en technische commissie, die samen veel sportieve activiteiten organiseren. We bestaan op dit moment 52 jaar. In 2020 wilden we ons 50-jarig jubileum vieren. Dat ging helaas niet door. En vorig jaar viel het door corona weer in duigen. Nu laten we het op 2 april samenvallen met de officiële opening van de twee nieuwe padelbanen. Daar maken we straks een mooi feest van. We zijn druk bezig met de organisatie.”

“Ongeveer vijf jaar geleden kwamen mensen van de ‘Stichting sport en cultuur Benthuizen’ hier een praatje maken. Ze gaven aan dat het leuk zou zijn als hier padelbanen kwamen. Zo is dat balletje gaan rollen. Een andere bijkomstigheid was dat ons ledenaantal wat terugliep. Ons idee was dat die padelbanen het ledental juist weer op konden krikken. We zien nu al een significante stijging. Want in de korte tijd dat die banen open zijn, zijn er wel dertig nieuwe padelleden bijgekomen. We verwachten dat die groei doorzet. Want in Nederland is het een van de snelst groeiende sporten van dit moment. We verwachten er veel van.”

Mix van tennis en squash

“Het allergrootste verschil met tennis is dat je het spelletje in een grote glazen kooi speelt. Waarbij de wanden meedoen. Populair gezegd is het een mix van tennis en squash, met z’n eigen, specifieke regels. Met name jongeren en ouderen vinden het leuk. Fysiek gezien betekent het wat minder loopwerk, een tennisbaan is echt veel groter. En het is dubbelspel, je speelt het altijd met twee teams van twee.”

Je hebt wel enige training nodig voor de basis

Clinics en lessen

“Op dit moment zijn er clinics voor de leden. Dat doen we om de mensen kennis te laten maken met padel. Iedereen is vrij enthousiast. Binnenkort hebben er ook padellessen plaats. We hebben met de Allard Schaap Tennis School een vaste tennisleraar in onze club die de lessen verzorgt. Uiteraard heeft hij eerst een opleiding gevolgd om les te mogen geven in padel. Net als bij het tennis kan je wekelijks of tweewekelijks les krijgen. Als je een aantal proeflessen hebt gehad en je vindt het leuk, dan kan je lid worden van de vereniging en krijg je ook de gelegenheid om vrij te spelen.”

“De ASTS is een aparte school binnen de vereniging. Maar we werken natuurlijk nauw samen. Met name tennis is geen spelletje dat je zomaar even speelt. Je hebt wel enige training nodig om de basis onder de knie te krijgen. En dat geldt eigenlijk ook voor padel.”

Het Snerttoernooi

“Afgelopen weekend werd het jaarlijkse ‘Snerttoernooi’ gehouden. Het was drukbezocht en alle tennis- en padelbanen waren goed bezet. Een kom ‘snert’ en broodjes rookworst stonden als vanzelfspreken op het menu. Met zo’n wintertoernooi willen we de mensen ook in de winter bij de club betrokken houden. Het volgende toernooi is het bloembollentoernooi in maart. En als daarna het seizoen weer begint, gaat alles weer vanzelf.”

Toekomst

“De afgelopen jaren hebben we gewerkt aan verduurzaming en vernieuwing van de club. Het park is gemoderniseerd, de banen zijn gerenoveerd en voorzien van led-verlichting. Er is flink wat geïnvesteerd. Zo zijn we, samen met de nieuwe padelbanen, klaar voor de toekomst!”

Dit is de rubriek #AlphenLinkt.