‘Portret met Yvet' is nieuw in het cursusprogramma van Parkvilla.
‘Portret met Yvet' is nieuw in het cursusprogramma van Parkvilla. (Foto: Parkvilla)

Binnenkort in Parkvilla

The Electrical Life of Louis Wain
Het waargebeurde verhaal van Louis Wain, een rol van Benedict Cumberbatch, de Britse kunstschilder die bekend stond om zijn karakteristieke tekeningen van katten, is een buitengewoon avontuur vol liefde, avontuur en hoop. Hij wil groot en klein inspireren met zijn unieke blik op de wereld en zijn aanstekelijk enthousiasme.

FILMS


The Alpinist
Marc-André Leclerc is een alpinist, een bergbeklimmer op rotsen, sneeuw en ijs. Op afgelegen berghellingen maakt de vrijgevochten 23-jarige de meest gewaagde solo-beklimmingen en overleeft krankzinnige situaties. The Alpinist is een absolute must-see film en wordt speciaal vertoond in de theaterzaal om de fantastische berglandschappen helemaal tot zijn recht te laten komen.


The Best of IDFA on Tour
Voor The Best of IDFA zijn vier prijswinnende documentaires van IDFA 2021 geselecteerd. Een uniek programma met buffet met de beste films die je kijk op de wereld verandert. Het programma is te zien op 19 februari (16.00 tot 22.00 uur) en 6 maart (14.00 tot 20.00 uur) met de films: Children of the Mist, Handbook, Where Are You Headed O en Collecting Eggs Despite the Times.

CURSUSSEN

‘Portret met Yvet' voor kinderen van 8-12 jaar, start op 11 maart, is nieuw in het cursusprogramma. Speciaal voor kids die in 10 lessen op vrijdagmiddag het leuk vinden om mensen te tekenen en vooral hun gezichten en niet weten waar ze moeten beginnen. Er wordt gestart met de basis en samen met kunstenares Yvette Bavelaar -winnares van het populaire tv-programma Sterren op het Doek- wordt ontdekt wat er allemaal kan met tekenen. Volwassenen kunnen ook een korte cursus volgen bij Yvet op maandagochtend, vanaf 7 maart. Cursisten leren te werken met diepte, contrast en belichting. Verschillende verrassende materialen zorgen voor een interessant eindresultaat.

THEATER

De theatervoorstelling Vleugels over Clara & Robert Schumann in liefdesbrieven & muziek wordt gespeeld met Saskia Temmink, Thom Hoffman en het Storioni Trio. Voordat de voorstelling wordt gespeeld door heel Nederland komt Vleugels op 26 februari naar Parkvilla voor de try-out. Saskia Temmink is actief op televisie, in films en in het theater. Haar doorbraak op tv is haar hoofdrol in de serie Oud Geld, waarvoor ze een Gouden Kalf voor beste actrice ontving. Thom Hoffman is succesvol acteur en fotograaf en heeft een lange lijst films op zijn naam staan. De topacteurs vertellen samen met het fenomenale Storioni Trio het verhaal van het opmerkelijkste liefdespaar uit de geschiedenis van de klassieke muziek: Clara en Robert Schumann. Clara trouwde in 1840 met componist Robert Schumann. Al op haar negende trad Clara op en vanaf haar dertiende maakte ze lange concertreizen. Ze was een geweldig pianiste, een verdienstelijk componiste en een absolute ster in het muziekleven van die tijd. Haar zwaarbevochten huwelijk met Robert was liefdevol en turbulent. Ook de intrigerende vriendschap met Johannes Brahms komt aan bod in deze luisterrijke samensmelting van tekst, spel en muziek.