Subsidie voor energiebesparende producten

NIEUWKOOP - Woningeigenaren en huurders in de gemeente Nieuwkoop kunnen nu tot een bedrag van 70 euro gratis eenvoudige energiebesparende producten kopen. Producten waarmee ze makkelijk zelf aan de slag kunnen. 

"Bijvoorbeeld radiatorfolie om de warmte beter in de woning te houden. Een brievenbusborstel en tochtstrippen om kou buiten te houden. Een waterbesparende douchekop of ledlampen", aldus de gemeente Nieuwkoop.
Wethouder Gerben van Duin: “De goedkoopste energie is de energie die u niet gebruikt. Met de huidige energieprijzen is dat extra meegenomen. Maak dus gebruik van deze regeling en verlaag uw energierekening.” Inwoners kunnen op twee manieren gebruik maken van de regeling: één of meerdere producten van de maatregelenlijst kopen bij een (lokale) ondernemer en achteraf, tot een bedrag van 70 euro, de kosten declareren via www.duurzaambouwloket.nl/rrew-nieuwkoop. Op deze website staat ook de maatregelenlijst.

Eén of meerdere producten van de maatregelenlijst of een energiebespaarbox bestellen via de webshop rrew.jouwbespaarbon.nl tot een maximum van 70 euro. 

Voorwaarden

Op www.duurzaam-nieuwkoop.nl/energiebespaarbon staan de voorwaarden van de regeling en vinden inwoners diverse tips om energie te besparen.

Advies

Inwoners die eerst advies willen hoe zij het beste energie kunnen besparen, kunnen een keukentafelgesprek aanvragen met een van de energiecoaches. Dit kan via gcnieuwkoop.nl/energiecoach.