Seniorencolleges religie in bibliotheek

ALPHEN - "Het is nooit te laat om te leren. Bibliotheek Rijn en Venen en Stichting OGJG organiseren daarom een nieuwe reeks seniorencolleges speciaal voor de nieuwsgierige 55+er." De reeks bestaat uit vier delen en staat dit keer in het teken van religies en sekten. De collegereeks in Bibliotheek Alphen start op donderdag 21 juli.

In deze nieuwe reeks worden verschillende religies van over de hele wereld besproken tijdens vier interactieve colleges. "Zo staat het eerste college in het teken van godsbegrip binnen het Hindoeïsme en de essentie van dit geloof. Daarnaast zullen ook andere stromingen zoals de Hara Krishna-beweging en 'sektes' voorbij komen. In het tweede college komen een aantal kleinere geloven zoals de Bhagwan-beweging aan bod: een sekte die gericht was op het Westen. Ook het Sikhisme staat centraal, een bijzondere mix van christelijke elementen en elementen uit het Hindoeïsme en Boeddhisme. De collegereeks wordt afgesloten met de Islam: van ontstaansgeschiedenis tot de kern van het geloof en de bronnen en de feesten."

In de seniorencolleges duiken studenten van Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan in de rol van docent en geven colleges. Tijdens de interactieve colleges gaan studenten in gesprek met senioren over uiteenlopende onderwerpen. Ook is er tijd voor het ophalen van herinneringen en het delen van kennis en ervaringen. De seniorencolleges vinden een paar keer per jaar plaats in Bibliotheek Alphen. De colleges vinden plaats op 21, 28 juli en 4, 11 augustus. De colleges zijn ook los te volgen. De ticketprijs per college is 5 euro. Aanmelden via: https://rijnenvenen.op-shop.nl/587/seniorencollege-religie.