Afbeelding
(Foto: Rodi Media)

Win: vrijkaarten voor Archeon

ALPHEN AAN DEN RIJN - Goed nieuws voor de liefhebbers van geschiedenis en cultuur: Museumpark Archeon aan de Archeonlaan 1 in Alphen aan den Rijn houdt een nieuwe tentoonstelling. En goed nieuws: we mogen 48 vrijkaarten weggeven.

“In de tentoonstelling worden skeletvondsten getoond en wordt toegelicht wat deskundigen daar met gebruikmaking van moderne technieken over te weten zijn gekomen”, aldus Museumpark Archeon."

Je kunt nu kans maken op vrijkaarten. Hoe? Meld je aan voor de nieuwsbrief via onze website www.rodi.nl/alphenaandenrijn of scan de qr-code hierboven. Zie verder: pagina 9.


Oekraïense dans Castellum

ALPHEN - Op dit moment werken op initiatief van Igone de Jongh en Senf Theaterproducties tientallen gevluchte dansers in Den Haag. Dit gezelschap van wereldklasse uit de nationale theaters van onder meer Kiev en Charkov kunnen niet meer terug naar huis, als gevolg van de oorlog. Samen vormen zij The United Ukrainian Ballet Company, onder artistieke leiding van Igone de Jongh.

In augustus werken zij een week lang dagelijks aan de grote ballet klassieker Giselle, die in Londen in première gaat. Deze bijzondere voorstelling is slechts vier keer in Nederland te zien, waaronder in Alphen aan den Rijn op zaterdag 13 augustus. Het theater heeft zich direct aangesloten bij dit initiatief door het pand, de Fonds Alphenzaal en de kleedkamers tijdens de zomerstop beschikbaar te stellen voor de montage. "We steunen dit mooie project waar mogelijk. Het past bovendien ook goed aan bij de gastvrije en inclusieve stad die Alphen aan den Rijn wil zijn", aldus Marcel ’t Sas, directeur Castellum. Kaarten zijn vanaf heden te koop.