Nature Bits: verbinding maken met natuur

ALPHEN - Nature Bits is een nieuw programma van IVN voor jongeren tussen 18 en 30 jaar. Het zijn korte cursusdelen rondom actuele natuurthema's. "Jongeren krijgen daarmee een zetje in de rug op het gebied van zelfontwikkeling, netwerken en verbinding maken met de natuur."

"Ervaar samen met andere jongeren hoe de natuur rust en ruimte geeft in je hoofd. Daardoor kan de kijk op je eigen situatie veranderen en je creativiteit een sprong maken. Kortom, verbinden met de natuur doet goed in een gejaagd bestaan", aldus het IVN. 

Jongeren ervaren welk effect deze ontspanning heeft op de mentale gezondheid, stelt het IVN Alphen aan den Rijn. "Natuur is vaak dichterbij dan je denkt. Je kunt er zelfs onderdeel van zijn als je midden in de stad woont. Aan het einde van de dag is merkbaar hoe samenwerken met de natuur de gezondheid bevordert." Nynke Brombacher trapt als gastspreker de dag af in het buitentheater bij Bezoekerscentrum De Veenweiden. Zij is werkzaam bij het RIVM. Nynke geeft uitleg over de positieve effecten van de natuur op mentale gezondheid. Voorzien van deze kennis spreidt de groep in het Park Zegersloot vlakbij het voedselbos de yogamatten uit. Yoga-docent Mathilde laat ervaren hoe de natuur bewustwording kan beïnvloeden. Daarna staat er een lunch klaar. De middag begint met een zintuigenwandeling. Deze wandeling gaat door het bosgebied van Zegersloot. De dag wordt afgesloten met een creatieve sessie. Meer info/aanmelden: www.ivn.nl/naturebits/activiteiten/nature-bit-natuur-gezondheid-op-26-maart-2022. Locatie: Bezoekerscentrum De Veenweiden, Burg. Bruins Slotsingel 15 in Alphen aan den Rijn.