Maaltijden voor Oekraïne

HAZERSWOUDE/BENTHUIZEN - Actief Rijnwoude verzorgt op vrijdag 18 maart een maaltijdproject voor Oekraïne.

In onder meer Benthuizen zijn inmiddels vluchtelingen uit Oekraïne gearriveerd. "In een bijna uitzichtloze situatie moeten ze hier hun leven weer een beetje zien op te pakken. We weten allemaal dat dit een hele klus gaat worden, waarbij ze hulp van ons allemaal, heel hard nodig hebben." In Dorpshuis De Juffrouw in Hazerswoude-Dorp gaat een aantal Oekraïense vrouwen voor de inwoners koken. "U wordt van harte uitgenodigd deze maaltijden te komen consumeren en kennis te maken met uw nieuwe plaatsgenoten." De kosten van deze maaltijd - een driegangendiner - zijn 20 euro per persoon, te voldoen (gaarne cash) bij aanvang van de maaltijd. Drankjes zijn verder voor eigen rekening. "De opbrengst komt geheel ten goede aan onze nieuwe inwoners, inmiddels is hiervoor een stichting in het leven geroepen. De maaltijd wordt aangeboden op vrijdag 18 maart. Daarna (voorlopig) wekelijks op de woensdag. Inloop vanaf 17.30 uur, start maaltijd vanaf ongeveer 18.00 uur. Inschrijven kan tot donderdag 16 maart via: info@actief-rijnwoude.nl/06-23328302. Meer informatie: https://actief-rijnwoude.nl.


Chauffeurs gezocht

HAZERSWOUDE/BENTHUIZEN - Actief Rijnwoude wil een speciale vervoersdienst opzetten voor Oekraïnse vluchtelingen. Ze zijn op zoek naar chauffeurs. 

"Ook hier krijgen wij te maken met Oekraïense vluchtelingen die hier voor enige tijd zullen gaan wonen. Ongetwijfeld zullen deze mensen behoefte hebben om naar een huisarts, een kerk en naar activiteiten te gaan. Maar hoe moeten zij daar komen, waar moeten ze naar toe? Om ze hierbij te helpen gaan we een speciale vervoersdienst voor deze mensen op zetten. Wanneer we een grote pool van mensen hebben kunnen wij ze snel en gemakkelijk helpen." Wie zich wil aansluiten bij deze vervoersdienst, kan het formulier op https://actief-rijnwoude.nl invullen en afgeven bij één van de kerncoördinatoren van Actief Rijnwoude of achterlaten in de brievenbus van Dorpshuis De Juffrouw in Hazerswoude-Dorp aan de Pieter de Hooghstraat 3. Informatie over de kerncoördinatoren: https://actief-rijnwoude.nl.