Emanuel Rutten is de spreker bij de thema-avond op woensdag 16 maart.
Emanuel Rutten is de spreker bij de thema-avond op woensdag 16 maart. (Foto: ForumC)

Thema-avond christendom en filosofie

BOSKOOP - Plaatselijke kerken in Boskoop besteden op woensdag 16 maart aandacht aan de relatie tussen christendom en filosofie. Tijdens een thema-avond in het Ontmoetingscentrum De Brug is er de mogelijkheid om vragen over het onderwerp te bespreken met spreker Emanuel Rutten.

“Vragen over de kern van het geloof, het wel of niet bestaan van (een) God houden gelovige bezig. De filosofie probeert hier al eeuwenlang een antwoord op te vinden”, stelt het centrum. 

Tijdens de thema-avond verkennen ze twee vragen: ‘helpt filosofie bij je geloof of helpt het je van geloof af? en ‘wat is er te leren van filosofie voor christenen?’. Dr. Rutten is gespecialiseerd in godsdienstfilosofie, metafysica, kennisleer, esthetica en retorica. “Hij verzet zich tegen het beeld dat het niet-bestaan van God een filosofisch uitgemaakte zaak is. Rutten kwam internationaal in het nieuws, omdat hij een oorspronkelijk argument voor het bestaan van God introduceerde”, zo stelt het centrum. 

Zijn argument is het zogeheten 'modaal-Epistemische Godsargument'. Het argument houdt in dat als de waarheid van een uitspraak onmogelijk te weten is, de uitspraak onwaar moet zijn. Rutten is een Nederlandse filosoof aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ook treedt hij regelmatig op in publieke debatten met atheïsten als Herman Philipse, Bas Haring en Maarten Boudry.

Meer informatie

De inloop is vanaf 20.00 uur en de thema-avond begint om 20.15 uur. Om 21.00 uur is er pauze waarna u in gesprek gaat met andere bezoekers. De avond duurt tot 22.00 uur. De locatie is gevestigd aan het Kerkplein 5 in Boskoop. Aanmelden voor de bijeenkomst? Stuur een e-mail naar: 

cjsgroenleer@hetnet.nl.