Vive la France in Parkvilla.
Vive la France in Parkvilla. (Foto: Pixabay)

Binnenkort in Parkvilla

Cultuur

Parkvilla houdt Villa Française, waarbij het mogelijk is om zelf een programma van creatieve workshops, films, een kunstlezing en een Frans buffet samen te stellen.

Bienvenue! 

FILMS

Le Sommet des Dieux In 1924 probeerden George Mallory en Andrew Irvine als eersten de top van de Mount Everest te bereiken. Helaas verdwenen de heren van de radar. Zeventig jaar geleden werd bij toeval de camera van Mallory gevonden. In de indrukwekkende en succesvolle manga gaat Fukamachi Makoto op zoek naar het verhaal achter het avontuur, waarin kameraadschap, zoeken, verdwijnen en vinden de kernwoorden zijn.

Entre deux Mondes De uit Parijs afkomstige journalist Marianne gaat naar het havenstadje Ouistreham om undercover de slechte arbeidsomstandigheden in de lagelonensector te onderzoeken. Ze vindt een baan als schoonmaakster op een passagiersschip en wordt zo geconfronteerd met economische onzekerheid en sociale onzichtbaarheid. Tegelijkertijd kan ze rekenen op solidariteit van haar lotgenoten. Maar of dat inhoudt, dat ze ook haar identiteit moet prijsgeven?

Tevens zijn de films l’Amour c’est mieux que la vie, Demain tout commence en Delacroix to Gauguin te zien.

Theater

Kunstlezing Rodin | Karin Braamhorst De Franse beeldhouwer Rodin was een impressionistisch beeldhouwer, die net als de schilders de natuur gebruikte om zijn werken te verlevendigen. Door optische effecten probeerde hij het groeiproces van een sculptuur te laten zien. Karin Braamhorst geeft een lezing over Rodins voorstudies, gipsmodellen, foto’s, beelden, scheppen, boetseren en materiaal en zijn leven.

Cursussen

Creatieve workshops Tekenen/schilderen | Fauvisme - De stijl van de wilde dieren Het fauvisme is een stijl met fel contrasterende kleuren die naast elkaar staan en waarbij geen overgang is. Daardoor heeft de kunstenaar veel vrijheid in het maken van zijn eigen ontwerp. Deze workshop geeft niet alleen inzicht in het fauvisme, maar laat men ook zelf met kleur en expressie aan het werk gaan.

Er zijn nog twee workshops: De danseressen van Degas (tekenen/schilderen) en Reliefs à la Ferdinand Léger (keramiek). www.parkvilla.nl.