Daverend succes voor Scouting Mr. van Daalgroep Boskoop

BOSKOOP - Scouting mr. van Daalgroep Boskoop, aan het Zwartepad 51, heeft afgelopen zaterdag zijn deuren geopend. Tussen 10.00 uur en 14.00 uur was het het een komen en gaan van geïnteresseerden in de scoutingclub.

De leiding en leden hebben een zeer gevarieerd aanbod van activiteiten georganiseerd. Aan de hand van verschillende invalshoeken, door scouting activiteitsgebieden genoemd, zijn de spelen over het schitterende terrein en clubhuis verdeeld. Zo laten de leden zien op welke manieren scouting uitdagend is. 

Klassiekers als vuurtje stoken en morse code versturen zijn aangevuld met live Angry birds schieten en Pokemons vangen. De kinderen hebben een eigen 'bingokaart' met daarop de plaatjes van de activiteitsgebieden. Bij de gevonden afbeelding kunnen ze een passende activiteit doen. Een volle 'bingokaart' levert een leuk cadeautje op.

"Ruim 60 kinderen die scouting nog niet (goed) kennen hebben deze zeer leuke dag bezocht. Daardoor is het helemaal gezellig geworden. Om de scouting nog beter te leren kennen zijn deze allemaal uitgenodigd om mee te draaien met de opkomsten", aldus de organisatie.

Als je de open dag gemist hebt, ben je ook welkom om even tijdens de opkomsten een kijkje te nemen en mee te spelen. Kijk voor meer informatie over de scoutinggroep op de website: www.scoutingboskoop.nl/.