De opening.
De opening. (Foto: Aangeleverd)

Groengroep is heropend

BOSKOOP - Groengroep, het Boskoopse hoveniersbedrijf dat veertig jaar lang gevestigd was aan de Reijerskoop, heeft een nieuw onderkomen gevonden. Aan De Oude Wijk 11 hebben eigenaren Gerben en Lisette van Dolder een voormalige kwekerij omgetoverd tot een duurzaam bedrijfspand dat alle ruimte biedt voor groei. 

Op zaterdag 24 september was de officiële opening voor klanten, relaties en medewerkers. Ondanks het druilerige herfstweer gaven velen gehoor aan die uitnodiging. Zij waren er getuige van hoe wethouder Anouk Noordermeer met het doorknippen van een feestelijk lint het startsein gaf voor een nieuwe fase in de toch al mooie bedrijfshistorie van Groengroep.

De verhuizing van Groengroep had al eerder in het voorjaar plaats, maar toen moest er eerst nog flink wat werk worden verricht. Een sloot is gedempt, de verharding is aangebracht, een kas is gesloopt en de andere kas is omgebouwd tot loods. Het was nog even spannend of alles op tijd af zou komen, vertelt eigenaar Gerben van Dolder: “Twee dagen geleden zat er nog geen dak op de loods, maar met vereende krachten is het toch nog allemaal gelukt. Ik ben trots op onze jongens, die iedere ochtend de schouders eronder zetten; voor onze klanten, en dus ook voor ons bedrijf. We hebben dit echt met elkaar gedaan.”

Wethouder

Wethouder Anouk Noordermeer, verantwoordelijk voor de portefeuille Greenport, roemt het ondernemerschap van Van Dolder. “Ik weet uit ervaring hoe pittig de combinatie van een bedrijf en een jong gezin kan zijn, dus petje-af hoe jullie dit samen doen. Het is mooi om te zien dat duurzaamheid echt is ingebakken in jullie levensfilosofie. Niet alleen in jullie bedrijfsvoering, maar ook in de wijze waarop jullie al het goeie en mooie oppakken wat door de vorige eigenaars is doorgegeven. Boskoop mag trots zijn op de nieuwe generatie die nu opstaat, want jullie ondernemen niet alleen voor jezelf, maar ook voor de planeet, en voor de toekomst van jullie kinderen. Ik ben ook trots op dat ik dit met jullie mag vieren!"