De plantencorso gaat niet door.
De plantencorso gaat niet door. (Foto: archief Morvenna Goudkade)

'Plantencorso gaat niet door'

BOSKOOP - Het plantencorso in Boskoop op zaterdag 20 augustus gaat niet door vanwege een gebrek aan inschrijvingen. Dat melden meerdere media. Het plantencorso zou plaatshebben vanwege het 800-jarig bestaan van het kwekersdorp.

De corso is een grote optocht van versierde voertuigen met planten. Een lange stoet zou vanaf de Middelburgseweg, via het centrum van Boskoop, naar het ITC-terrein in Hazerswoude maken. Organisator Jos van Lint vertelt in het Algemeen Dagblad dat er weliswaar aanmeldingen kwamen, maar grotendeels van verenigingen en andere belangstellenden. Kwekers zijn niet bereikt. "En onze bedoeling was minimaal 25 deelnemers uit de kwekerswereld te hebben. De meesten hebben nu wel iets anders aan hun hoofd. Bovendien kregen we van de gemeente Alphen door dat het daar druk was met beoordelen van vergunningaanvragen voor evenementen, dus hebben wij besloten de stekker eruit te trekken", zo stelt Van Lint. Medeorganisator Stef Groenendijk liet eerder aan deze krant weten dat "elk zichzelf respecterend sierteeltcentrum heeft een eigen corso. Boskoop had dat vroeger ook, dus ik vind het wel mooi om dat weer terug te brengen."


Jaarmarkt in Hazerswoude

HAZERSWOUDE - De jaarmarktweek in Hazerswoude-Dorp is dit jaar van dinsdag 23 tot en met zaterdag 27 augustus. Met behalve de jaarmarkt andere activiteiten en optredens van Wolter Kroes, Dolf Jansen en Frans Duijts.

"We hopen dit jaar weer een ouderwets gezellige jaarmarkt te houden", stelt Stichting Jaarmarkt Hazerswoude-Dorp. "Maar omdat we rekening moeten houden dat het virus weer voor beperkingen kan zorgen, passen we onze organisatie zo aan dat wij hierop kunnen inspelen." Van woensdag tot en met zaterdag staat de kermis bij de Landvliethal. Op de zaterdag wordt ook de braderie gehouden en een vuurwerkshow bij de Landvliethal. Verder maakt een treintje rondritten.