Vijf jaar geleden, bij het vorige jubileumtoernooi, kruisten ruim 60 dammers de degens.
Vijf jaar geleden, bij het vorige jubileumtoernooi, kruisten ruim 60 dammers de degens. (Foto: Martijn van der Klis)

Alphense DamClub viert 95-jarig jubileum

ALPHEN - De deelnemerslijst van het jubileumtoernooi van de Alphense DamClub begint aardig vol te lopen. Tot nu toe hebben zich al dertig dammers aangemeld voor dit toernooi dat ter ere van het 95-jarig bestaan van de Alphense DamClub plaatsheeft.

Het jubileumtoernooi is op zaterdag 3 september in het Wijkcentrum Kerk en Zanen. Het toernooi begint om 10.00 uur. Even na 17.00 uur is de prijsuitreiking. Deelname is mogelijk voor zowel club- als huisdammers. Er is plek voor maximaal 100 deelnemers. Meer informatie is te vinden op de website van de Alphense DamClub, http://www.alphensedamclub.nl.

De Alphense DamClub is in 1927 opgericht en is naar eigen zeggen altijd erg actief geweest in de organisatie van damevenementen in Alphen en omstreken. "Met name op het gebied van jeugd- en schooldammen is Alphen een bruisende stad. Zo is met het 75-jarig jubileum het WK voor junioren gehouden in het kantoor van La Gro Advocaten aan het Raoul Wallenbergplein. Ook was Alphen twee keer gastheer van het NK schooldammen (in 2008 in het Scala College en in 2015 in het Wijkcentrum Kerk en Zanen) en in 2005 organiseerden we het NK sneldammen in het toen net geopende gemeentehuis."

Het jubileumtoernooi van de Alphense DamClub is mede tot stand gekomen door financiële bijdrages van Fonds Alphen en omstreken, Stichting Rijnkade 1630 en Swadenburgerdam Participatie B.V. Fonds Alphen en omstreken steunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen en omgeving. Het afgelopen jaar (2021) ondersteunde het met ruim € 310.000,- initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten/uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport. Overigens zijn door corona niet alle initiatieven ook uitgevoerd.