Afbeelding
(Foto: archief Writing4U.nl)

Hulp via Tom in de Buurt

ALPHEN AAN DEN RIJN- De gemeente Alphen aan den Rijn is verantwoordelijk voor het organiseren van een groot deel van de ondersteuning en welzijn voor haar inwoners. Sinds 1 januari brengt de gemeente alle hulp en ondersteuning onder bij Tom in de Buurt. Aan uw huidige hulp en ondersteuning verandert niets. Voor uw WMO-aanvragen en indicaties voor huishoudelijke hulp en hulpmiddelen kunt ook bij Tom in de Buurt terecht. Welzorg en Medipoint zijn vanaf dit jaar de nieuwe leveranciers van hulpmiddelen.

Inwoners die ondersteuning nodig hebben op diverse levensgebieden, kunnen daarvoor hulp krijgen. Denk aan mensen met psychosociale problemen of een beperking. Om deze hulp en ondersteuning te kunnen bieden heeft de gemeente Alphen aan den Rijn contracten (afspraken) met diverse organisaties met gespecialiseerde medewerkers.  

Vertegenwoordigd

Inwoners kunnen voor ondersteuning gewoon weer terecht bij de Tom in de buurt. In Tom zijn vertegenwoordigd: Kwadraad, Gemiva, ActiVite, de Binnenvest, Wmo Maatwerk/Ipse de Bruggen en Kwintes. Dit zijn bekende organisaties die nu ook in Tom in de buurt actief zijn. Verder zijn er diverse onderaannemers waarvan Participe er één is.  

Ook voor uw Wmo-aanvragen en indicaties kunt u terecht bij Tom in de Buurt. Zij bekijken samen met u wat de mogelijkheden zijn.  

Contracten

Voor 2022 zijn nieuwe contracten afgesloten met de leveranciers Welzorg en Medipoint. Zij leveren, na indicatie van Tom in de Buurt, hulpmiddelen voor de inwoners van Alphen aan den Rijn. Denk daarbij aan een scootmobiel of een rolstoel. Voor mensen met een PGB-voorziening verandert niets. 

Verder zijn voor huishoudelijke hulp nieuwe contracten afgesloten met Vierstroom Hulp Thuis, WIJdezorg (in samenwerking met Thuiszorg Izo en Axxicom), ActiVite (in samenwerking met Groenoord zorgt), Tzorg en Thuiszorg INIS. Zij zorgen ook voor een schoon huis voor de inwoners met een indicatie.