Een voorraadkast voor iedereen.
Een voorraadkast voor iedereen. (Foto: Aangeleverd)

Voedseldeelkast staat in Boskoop

BOSKOOP - Delen, ruilen en helpen met de voedseldeelkast. Het concept van een voedseldeelkast, ook wel buurtkast genoemd, is simpel: zet erin wat je over hebt en/of haal er uit wat je nodig hebt.   

Wie kent het niet? Achterin je keukenkastje staan nog steeds potjes of blikjes die je vorig jaar kreeg of kocht. Zonde om weg te gooien, maar diep van binnen weet je eigenlijk al dat je er niets mee gaat doen. Daar is nu een oplossing voor: de voedseldeelkast.

Er wordt in Nederland nog altijd op grote schaal goed voedsel verspild doordat het onaangetast in de prullenbak belandt. Zonde in het kader van duurzaamheid en zonde, want er zijn andere mensen die dat voedsel wel graag willen eten. 

Helpen

Naast duurzaam om voedselverspilling tegen te gaan is het ook een manier om te helpen. Voor mensen die het niet zo breed hebben is de voedsel deelkast een makkelijke en laagdrempelige manier om gratis voedsel of hygiëneproducten te pakken.

"Pak gratis een paar dingen en laat ook iets voor een ander over. Geef wat je kunt missen. Voedsel of verzorgingsproducten moeten in gesloten en onaangebroken verpakkingen blijven. De houdbaarheidsdatum mag nog niet verlopen zijn. Geen alcohol, medicijnen of tabak", aldus de organisatie.


Deze voedseldeelkast staat op het kerkplein van geloofsgemeenschap H. Joannes de Doper aan de A.P. van Neslaan 50 in Boskoop, achter de garage vlakbij de ingang van de familiekamer. De voedseldeelkast is voor iedereen in Boskoop, wel of niet verbonden aan de geloofsgemeenschap. De lokale werkgroep PCI-Boskoop coördineert het beheer. Vragen of tips kun je e-mailen naar PCI-Boskoop@outlook.com.

Afbeelding