De vrijwilligers staan voor jou klaar.
De vrijwilligers staan voor jou klaar. (Foto: Aangeleverd SOEB)

Oliebollenverkoop door SOEB

BOSKOOP - Een kraam van SOEB (Stichting Oost-Europa Boskoop) staat zaterdag 12 november bij de winkel van Brood & Ko aan de Burgemeester Colijnstraat in Boskoop. “Van 09.00 tot 15.00 uur verkopen we er oliebollen (met en zonder krenten en rozijnen) en appelbeignets. De prijs is 1,15 euro per oliebol en 2,05 euro per appelbeignet.”

De opbrengst van de verkoop is voor de winteractie. Met het ingezamelde geld worden arme gezinnen in de plaatsen Oradea en Osorhei in Roemenië ondersteund. "Vanwege hun geringe inkomen proberen wij hen te helpen met voedselpakketten omdat ze hun dagelijkse boodschappen niet  kunnen betalen. Daarnaast worden aan hen pakketten stookhout gegeven om in de winter hun huis te kunnen verwarmen", aldus SOEB.

Bestellingen

Betalen kan contant of via de QR-code bij de kraam. Bestellingen kun je van tevoren doorgeven via info@s-o-e-b.nl.

"Er zijn geen voorzieningen zoals hier. En ook in Oost-Europa is het leven veel duurder, maar is er geen sociaal vangnet. Ook in Nederland is armoede, maar mensen verhongeren niet. In Roemenië wel. Als je daar arm bent en oud en ziek kun je doodgaan van de honger. Of doodvriezen van de kou”, zei Piet Beukenkamp van de stichting eerder tegen deze krant.