Jon van Eerd en Nandi van Beurden in Zo Vader Zo Zoon.
Jon van Eerd en Nandi van Beurden in Zo Vader Zo Zoon. (Foto: Lesley Pols)

Van Eerd voor de laatste keer Harrie Vermeulen

ALPHEN - Jon van Eerd kruipt voor de laatste keer in de huid van zijn alter ego Harrie Vermeulen. Na maar liefst vijftien theatervoorstellingen rondom dit hilarische karakter maakte de acteur onlangs bekend dat hij niet langer deze rol zal vervullen. Nog één keer is Harrie Vermeulen te zien in de voorstelling Zo vader zo zoon, op woensdag 25 januari in Theater Castellum in Alphen.

In deze nieuwe voorstelling trakteert Van Eerd het publiek weer op hilarische avonturen en belevenissen en staat een vader-zoonrelatie centraal. “Vorig jaar in ‘Harrie neemt de benen’ had Harrie een neef. Toen ik die voorstelling aan het schrijven was, had ik al het idee dat het heel leuk zou zijn als Harrie een zoon had”, vertelt Van Eerd. “Dan begint het te borrelen en te bubbelen en anderhalf à twee jaar later is daar de nieuwe voorstelling.” Dat schrijven doet Van Eerd veel op de achterbank van de auto. “Tijdens een tournee zijn we natuurlijk veel onderweg en met files helemaal. Ik laat me rijden en kan zo die verloren tijd gebruiken om te schrijven.”

Grappen

“Er zitten veel tekstuele grappen in, maar natuurlijk zijn de visuele en absurdistische elementen weer als vanouds aanwezig.” Vaste pijlers voor de voorstellingen waren de absurdistische humor, het minivakantiegevoel en dat de bezoekers met een blij en onbezorgd gevoel de zaal verlieten. Het afscheid van Harrie betekent zeker niet dat Van Eerd stopt met theater maken. Ook voor Jon van Eerds Pretpakhuis blijft hij zeker actief schrijven en regisseren.

Tickets

In de afgelopen twintig jaar heeft Van Eerd vijftien voorstellingen gespeeld als dit typetje. De laatste voorstelling, Zo vader zo zoon, is om 20.15 uur te zien in het theater, dat aan het Rijnplein 1-3 is gevestigd. Kaarten zijn te koop via www.theatercastellum.nl.