Boom ter illustratie.
Boom ter illustratie. (Foto: Archief Rodi Media)

Nieuwe bomen op Boomfeestdag

BOSKOOP - Op de Nationale Boomfeestdag 2022, op 16 november, worden er in totaal 800 nieuwe bomen en struiken in Boskoop aangeplant. 

Ter gelegenheid van het 800-jarig bestaan van Boskoop is het initiatief ontstaan in dit gedenkwaardige jaar in totaal 800 boompjes te planten. Op het grote aantal activiteiten dat er - vooral op cultureel gebied - al is, vormt dit groene en duurzame project een mooie aanvulling. "Hoe mooi is het dat de huidige generatie Boskopers boompjes aanplant en op deze wijze ons dorp groener en duurzamer overdraagt aan toekomstige generaties?", aldus de organisatie.

Aanplant

Er worden op deze dag drie bosjes aangeplant op drie verschillende locaties die zijn aangedragen door bewoners en deze bosjes hebben elk een eigen karakter. Jong en oud en medewerkers van de Proeftuin van Holland verzorgen mede de aanplant. Ook betrokken wethouders Breeuwsma en Schotanus leveren hun aandeel leveren en jijzelf mag ook een bijdrage leveren. Tip van de organisatie: trek stevige schoenen of laarzen aan.

Je bent van harte welkom op woensdag 16 november om:

10.00 uur aan de Mendelweg, locatie speeltuin/spoorwegovergang

11.00 uur aan het Zwarte Pad (park Snijdelwijk, vlakbij de fietstunnel)

13.00 uur Proeftuin van Holland (t.o. restaurant Buck)

Om 14.00 uur wordt deze deze boomfeestdag afgesloten met een kopje koffie of thee bij Buck BAR Kitchen. Vier je deze Boomfeestdag met ons mee?

Vragen

Voor vragen, benader initiatiefnemer Arie Cees de Jong: 06-29335518 of e-mail: arieceesdejong@gmail.com.