De buurtkasten zijn een succes.
De buurtkasten zijn een succes. (Foto: (Aangeleverd Lisa Korbijn))

Buurtkast Benthuizen en mini-bieb succes

BENTHUIZEN - In Benthuizen staat een groene mini-bieb die sinds kort ook dient als buurtkastje. In de kast vind je leenboeken, producten uit de moestuin, voedingsmiddelen, verzorgingsproducten en menstruatieproducten. Je hoeft er niets voor in de plaats te zetten, maar ruilen mag altijd.

Het idee van de buurtkast is ontstaan doordat de mini-bieb steeds vaker leeg stond nu de winter nadert. Behalve groene boeken haal je hier in de zomer namelijk ook gratis groenten en andere producten uit de moestuin. Zonde om deze ruimte niet te benutten, vooral als je hoort dat steeds meer mensen moeite krijgen met het betalen van de boodschappen.

Ben of ken je iemand die hier gebruik van kan maken of het leuk vindt om meer te leren over groen? Kom eens langs en neem voor jezelf of een ander iets mee! Je vindt de minibieb en buurtkast in de Koningin Wilhelminastraat 12 in Benthuizen.

Updates ontvangen van aanvullingen of een vraag? Volg de mini-bieb op Instagram @minibiebbenthuizen of Facebook: Groene minibieb Benthuizen.


Wil je ook graag een buurtkast hebben, maar kun je hem niet zelf maken? Een buurtkastje kun je dan bestellen via stichting SoGoed: https://www.stichtingsogoed.nl/winkel/buurtkastje.