De intocht van Sinterklaas vorig jaar in Boskoop.
De intocht van Sinterklaas vorig jaar in Boskoop. (Foto: Archief Morvenna Goudkade)

Sint bezoekt het Groene Hart: kijk hier wanneer hij langskomt!

REGIO - Vanaf zaterdag 12 november is Sinterklaas weer in het land. En moet meteen flink aan de bak, want er staan veel intochten op het programma. Kijk hier wanneer de Sint bij jou langskomt.

Morvenna Goudkade 

Sint in de gemeente Alphen aan den Rijn

Zaterdag 12 november: Alphen

12 november: Boskoop

Zaterdag 19 november: Hazerswoude-Dorp

19 november: Hazerswoude-Rijndijk

19 november: Koudekerk

19 november: Aarlanderveen

19 november: Zwammerdam

Zaterdag 26 november: Benthuizen

Sint in de gemeente Kaag en Braassem

12 november: Leimuiden

12 november: Roelofarendsveen

12 november: Woubrugge

19 november: Rijnsaterwoude

20 november: Oude Ade-Rijpwetering

Sint in de gemeente Nieuwkoop

12 november: Nieuwkoop

19 november: Nieuwveen

19 november: Noorden

19 november: Langeraar

19 november: Ter Aar

19 november: Woerdense Verlaat

19 november: Zevenhoven

UITGELICHT Sint in Alphen 12 november 

Sinterklaas en zijn Pieten komen ook dit jaar natuurlijk naar Alphen en arriveren rond 11.30 uur in het Alphense centrum. De intocht is zoals gebruikelijk met de beroemde Pakjesboot 12. Vanaf 10.30 uur is er al muziek en entertainment op het Rijnplein, kinderen en ouers al helemaal in de stemming te brengen. Als Sint en Pieten zijn afgemeerd, worden ze om 11.45 ontvangen op het podium. Van 12.00-15.00 uur is er een rondrit door het stadscentrum met optredens van Alphense organisaties. 

Nieuw dit jaar is de Glutenvrije Piet. Deze speciale Piet voorziet kinderen met coeliakie en glutenovergevoeligheid van glutenvrije kruidnoten. 

UITGELICHT Sint in Boskoop 12 november

Op zaterdag 12 november gaat Sinterklaas zijn opwachting te maken in Boskoop De traditionele intocht zal in het Boskoopse Centrum plaatsvinden. Rond 14.00 uur zal de Sint met zijn muziekpieten aanmeren op de Galerij bij de Boskoopse hefbrug. Vanaf de Galerij zal Sinterklaas in zijn koets, onder begeleiding van De Baggerbeugels vertrekken naar het Raadhuisplein waar Burgermeester Spies Sinterklaas zal verwelkomen. Daarna gaat Sinterklaas naar de Burgermeester Colijnstraat en de Koninginneweg. Hier kunnen kinderen door (groot)ouders met Sinterklaas op beeld vastgelegd worden. Het publiek wordt verzocht dit niet op de Galerij te doen, maar op genoemde straten in verband met de doorstroming. Door de intocht zal het verkeer in het Boskoopse Centrum tussen 13.30 en 16.00 uur gestremd zijn. De intocht wordt mogelijk gemaakt door Stichting Centrum Boskoop.

UITGELICHT Sint in Ter Aar 19 november

Ook dit jaar hebben de centrumwinkeliers Sinterklaas weer uitgenodigd om naar Ter Aar toe te komen. De Sint zal, vergezeld door een groot aantal Pieten, om 14.00 uur bij IKC De Vaart aan de Westkanaalweg met de boot arriveren. Daar wordt hij verwelkomd door burgemeester Robbert-Jan van Duijn, de ondernemersvereniging, en de muzikanten van Dice Musica. Vervolgens maakt Sint een rondtoer onder muzikale begeleiding van Dice Musica. De route is als volgt:

Beverlanderhof – Vosholstraa t – Dr. Alb. Schw. Str. – Vierambachtsstraat – Vosholstraat ; Beverlanderhof Sporthal IKC De Vaart. 

Na de rondrit volgt een spektakel met Sint en Pieten in de sporthal voor alle kinderen, die ook nog iets lekkers meekrijgen. 


UITGELICHT Sint in Nieuwveen 19 november

Sinterklaas en zijn roetveegpieten komen om 10.30 uur aan in Nieuwveen. Ze arriveren op het Teylerplein bij het gemeentehuis. Na een korte stop begint de rijtoer door de nieuwbouw richting het dorp. De muziek loopt voorop en Sint zal op het Liemeerplein stoppen om jong en oud gedag te zeggen. Een vertegenwoordiging van de gemeente Nieuwkoop verwelkomt de Goedheiligman. De Coöp verzorgt weer lekkere chocomelk. Er lopen Pieten in het rond om de verlanglijstje en tekeningen aan de Sint te geven. Ook voor de kinderen met glutenallergie ligt er in de Pietenbus wat lekkers. Dit jaar zijn er voor de kinderen van Nieuwveen instuiven op landgoed Ursula, om 16.00 uur en 17.15 uur. De kaarten zijn te koop bij het Servicepunt van Ursula vanaf 11 november á 3,50 euro per persoon. De instuiven hebben plaats in het Parkpaviljoen. Voor het laatste nieuws kun je de Facebookpagina Sint in Nieuwveen raadplegen.

UITGELICHT Sint in Oud Ade/Rijpwetering

Ook dit jaar brengen Sinterklaas en zijn Pieten weer een bezoekje aan de dorpen Oud Ade en Rijpwetering, en wel op zondag 20 november.

Rond 14.00 uur komen Sinterklaas en zijn Pieten aan op de Kolk in Oud Ade. Vervolgens zal er een optocht gevormd worden richting het Dorpshuis van Rijpwetering, waar de feestelijke middag voortgezet wordt met natuurlijk heel veel strooigoed, gezellige muziek én een heuse Q&A met Sinterklaas.

Blije gezichten tijdens de intocht van vorig jaar.