Bezoekers laten zich graag verrassen door de verschillende stijlkamers.
Bezoekers laten zich graag verrassen door de verschillende stijlkamers. (Foto: Marit Nikerk)

Expositie Makersmomenten is groot succes

ZOETERMEER - Zo’n 1000 bezoekers hebben afgelopen maand de expositie Makersmomenten in kunstgarage Franx bezocht. Deze groepsexpositie laat kunst en design van veelal lokale makers zien. Ook de Makerswinkel, die speciaal voor Makersmomenten is uitgebreid met vele designitems, wordt goed ontvangen door het publiek. Artistiek directeur Natalie Vinke: “Zoetermeer mag echt trots zijn op zoveel mooie lokale kunst.”

Makersmomenten neemt de bezoeker mee in kunst voor elk moment van de dag. In diverse kleurrijke stijlkamers - van ochtend tot nacht - ontdek je hoe ambachtelijke meubels samengaan met schilderijen, fotografie, beeldende kunst en andere objecten. Stylist en ontwerper Irene van Ophoven heeft werken van lokale professionele kunstenaars, die verbonden zijn aan Franx, gecombineerd met de ontwerpen van eindexamenstudenten van het Hout- en Meubileringscollege en de Willem de Kooning Academy. 

Designitems

Iedereen is welkom om de unieke werken van ruim 50 makers te bewonderen. Wie nog een cadeau voor de feestdagen zoekt kan bij de Makerswinkel wellicht een mooi kunstwerk of designitem bemachtigen. 

Makersmomenten is nog tot en met 23 december te bezichtigen bij kunstgarage Franx (Vlamingstraat 1, Zoetermeer). Franx is van dinsdag tot en met zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Houten meubels komen samen met schilderijen en andere designaccessoires.