Die Gouwe Sanghers.
Die Gouwe Sanghers. (Foto: Archief)

Kort nieuws uit de regio

Kerstconcert

BOSKOOP - 'Die Gouwe Sanghers' geven op donderdagavond 8 december in samenwerking met het Rotterdamse dameskoor 'ENCORE' een gezamenlijk concert in kerstsfeer. Het concert is in het 'Flora Theater' Parklaan 4 te Boskoop.

Beide koren staan onder leiding van dirigente Helène Verbraak en op piano Karina Markarowa. Aanvang 20.00 uur (zaal open 19.30 uur) einde 22.00 uur. De zaalopstelling is in cabaret-vorm, tafels/ stoelen. Kaarten, vanaf 10 euro per stuk zijn te bestellen via de leden van het koor en via de website van het koor: 

www.diegouwesanghers.com.


Expositie

BENTHUIZEN - Bij de Historische Kring Benthuizen is momenteel de nieuwe expositie Spelenderwijs te zien. Het is een tentoonstelling van speelgoed waar onze ouders en grootouders vroeger mee speelden.  

Aan het speelgoed uit je kindertijd kleven meestal mooie herinneringen. Oude poppen, beren, auto’s, bordspellen, serviesjes en nog veel meer vormen samen een vrolijke en kleurrijke expositie vol herkenning. De expositie is vanaf heden in oudheidkamer ‘De Negen Turven’ te zien en loopt tot eind januari 2023 Openingstijden: elke zaterdagmiddag van 13.30 uur tot half 16.30 uur, Dorpsstraat 139, Benthuizen.


Zingen in kerk

BENTHUIZEN - Kerstsamenzang@home houdt op vrijdag 23 december om 20.00 uur de Kerstsamenzang live in de Dorpskerk in Benthuizen.

Je kunt bekende kerstliederen meezingen, luisteren naar het kinderkoor De Benthuizerzangertjes en het projectkoor X-Mas Voices. Diverse bekende musici maken met hun bijdrage de avond compleet. Om 19.30 uur is begint het inloopconcert van kinderkoor De Benthuizerzangertjes.