Camilla van der Kooij en Josje Goudswaard reizen met hun bus langs verschillende plekken voor optredens.
Camilla van der Kooij en Josje Goudswaard reizen met hun bus langs verschillende plekken voor optredens. (Foto: archief Camilla van der Kooij)

Concertbus bij het Voordeurconcert

Cultuur

ALPHEN - Toen in 2021 voor de zoveelste keer alle concertzalen dicht gingen en uitvoerende musici Camilla van der Kooij (viool) en Josje Goudswaard (piano) met de handen in het haar zaten, bedachten zij: ‘dit moet anders, dan gaan wij wel naar de mensen toe!’ Zij richtten een bus in als muzieksalon, compleet met Perzisch tapijt en kunst aan de muur. Het Voordeurconcert was geboren. En ze keren nu terug naar Alphen.

Het busje bracht hen op de meest uiteenlopende plekken en Camilla en Josje mochten meer dan 120 Voordeurconcerten verzorgen. Van een heerlijk tuinconcert onder een stralende hemel tot tussen de buien door spelen onder een treurwilg met wat gespetter hier en daar. Zij speelden voor dansende bejaarden, genietende kinderen en meezingende vogels. 

Op zondag 21 mei komen Camilla en Josje naar Alphen aan den Rijn en omstreken. U kunt hiervan meegenieten door uw eigen Voordeurconcert te boeken via de speciale webpagina waar u alle informatie vindt om een boeking te kunnen doen en een keuze te maken uit de verschillende “concert-menu’s”. Ook zijn hier verschillende live fragmenten van eerdere concerten van Camilla en Josje te beluisteren, zodat u alvast in de stemming kunt komen. Voor meer informatie, bezoek www.hetvoordeurconcert.nl.