De Zevensprong in Boskoop bestaat vijftig jaar en houdt op 7 juli een Gouden Loterij.
De Zevensprong in Boskoop bestaat vijftig jaar en houdt op 7 juli een Gouden Loterij. (Foto: Jenaplanschool De Zevensprong)

Jenaplanschool De Zevensprong vijftig jaar

Nieuws

BOSKOOP - Jenaplanschool De Zevensprong in Boskoop bestaat vijftig jaar. Op 7 juli - tijdens het jaarlijkse Zomerfeest - wordt de Gouden Loterij gehouden, met meer dan 125 prijzen. 

Jeannette Broer is zestien jaar schoolleider van deze school in de Snijdelwijk. Bij binnenkomst in het kantoor vallen er veel dingen op: veel planten in de ramen, gekleurde stoelen en schilderijen maar vooral veel spullen. Broer legt uit dat de spullen vooral cadeautjes zijn voor de ‘Gouden Loterij’ die op 7 juli gehouden wordt.

Jeannette Broer legt uit dat de school in 1971 als jenaplanschool opgericht is aan het Klaverblad in Boskoop. “In de vijftig jaar die hierop volgden is de school uitgegroeid tot een school waar kinderen, team en ouders met plezier naartoe komen en waar kindgericht, thematisch vanuit spel, gesprek, viering en werken gewerkt wordt. Sinds negen jaar is de school gevestigd in de Brede School Snijdelwijk.”

Broer legt uit dat het afgelopen schooljaar het team en de kinderen volop in gesprek, beeldend en spelend aan het werk zijn geweest met het 50-jarig bestaan, het gouden jaar. Met kinderen en ouders is gekeken naar het schoolplein: de speeltoestellen die er nu staan en de ondergrond moesten vervangen worden en hoe mooi zou het zijn als dit in het Gouden jaar gerealiseerd zou kunnen worden. Maar hoe? “Kinderen en ouders hebben ideeën in mogen brengen voor het herinrichten van het plein. Er zijn fantastische ideeën aangeleverd: kabelbanen, hoge glijbanen, stepping stones in het water rondom de school, bootjes en aanlegsteigers.”

“Uiteindelijk is er samen met de firma Eibe en van Vliet uit Waddinxveen een prachtig plan uitgerold dat in de komende zomervakantie gerealiseerd gaat worden. Maar de wensen en uitvoering zijn zo uitdagend en superleuk voor alle kinderen, dat er nog wat geld bij zou kunnen.”

En ook hier zijn door het team en de kinderen een oplossing voor bedacht: een sponsorloop (deze is gehouden op 23 mei) en een ‘gouden loterij’. De voorzitster van de oudervereniging is samen met Jeannette Broer het dorp in gegaan om daar bij de winkeliers, sportscholen, bouwmarkt, tuincentrum met gouden enveloppes om het verhaal van de school te vertellen en de vraag te stellen of er een bijdrage voor de loterij kon zijn. 

“De respons was hartverwarmend en overweldigend: veel winkeliers, bouwmarkt, sportschool stelden prijsjes ter beschikking. Op dit moment zijn er meer dan 125 prijzen die op 7 juli tijdens het jaarlijkse zomerfeest uitgereikt worden.”
De financiering is nog niet helemaal rond: “We hebben een filmpje gemaakt voor op de Facebooksite van de Zevensprong waarin een link komt naar een pagina waar mensen een donatie kunnen doen voor het plein. Met als uitgangspunt: iedere euro is er één.”