In Boskoop barst op 25 en 26 juni de strijd los om de titels in de Nightwatch Eredivisie Beachvolleybal.
In Boskoop barst op 25 en 26 juni de strijd los om de titels in de Nightwatch Eredivisie Beachvolleybal. (Foto: Annemarie ten Kate)

Nightwatch Eredivisie Beachvolleybal

Nieuws

BOSKOOP - In Boskoop barst op zaterdag 25 en zondag 26 juni de strijd los om de titels in de Nightwatch Eredivisie Beachvolleybal. Het is voor het eerst dat de landelijke eredivisietour in het boomkwekersdorp neerstrijkt. Zowel bij de mannen als de vrouwen spelen twaalf teams om de podiumplekken.

De aanleiding voor dit evenement is tweeledig: op de feestkalender van ‘800 jaar Boskoop’ mocht een topsportevenement niet ontbreken en bovendien spelen er maar liefst drie Boskopers op het hoogste landelijke niveau: Erik-Jan Rothfusz, Jonas Oudijk en Sam van der Loo.

De opbouw van het Centre Court op het parkeerterrein van het Flora-gebouw aan de Parklaan vond dinsdag plaats. “Dankzij een goede samenwerking met restaurant Roos en boomkwekerij W. de Jong & Zonen wordt er gezorgd voor een gezellige groene sfeer met een terras rondom het veld”, aldus de organisatie.

Sportweek

Tot en met 24 juni is er eerst een breedtesportweek voor diverse doelgroepen. Overdag komen de scholen aan bod en in de avonden is er ruimte voor Boskoopse vriendenteams (gisteren, dinsdag), arbeidsmigranten (woensdag), (beach)volleybalverenigingen uit de gemeente Alphen aan den Rijn (donderdag) en bedrijven (vrijdag). 

Zondag zijn de halve finales en wedstrijden om de medailles

Op zaterdag 25 juni zullen tussen 09.30 en 19.00 uur de poulewedstrijden en de kwartfinales van het eredivisietoernooi worden gespeeld. Vervolgens zullen op zondag 26 juni vanaf 10.00 uur de halve finales en de wedstrijden om de medailles plaatsvinden. Rond 19.00 zullen de winnaars de traditionele champagne ontkurken. De toegang is op beide dagen gratis. 

Voor het wedstrijdprogramma op zaterdag zal ook gebruikt worden gemaakt van de splinternieuwe beach-accommodatie van volleybalvereniging Timios op het sportcomplex aan de Hoogeveenseweg. Deze wordt om 09.00 uur feestelijk in gebruik genomen, waarbij Gert-Jan Schotanus, wethouder sport van de gemeente Alphen aan den Rijn, de eerste bal zal slaan.

Hanno van der Loo, initiatiefnemer van de Boskoopse Beachvolleybalweek: “Aanvankelijk was het plan om bij Flora drie tijdelijke velden aan te leggen, omdat de oude accommodatie van Timios niet aan de vereisten voor een eredivisietoernooi voldeed. Maar door de zeer enthousiaste en daadkrachtige medewerking van zowel de gemeente Alphen aan den Rijn als Floreant hebben we het geld nu kunnen investeren in deze nieuwe, blijvende accommodatie. Dat is voor mij echt de kers op een toch al heel lekkere taart”.