Onderzoek woningbouw

ALPHEN - "Hoe denkt u over woningbouw binnen de bebouwde kom? In heel Nederland is een tekort aan woningen, ook in onze gemeente. Om tot een oplossing te komen voor dit probleem, proberen we slimme manieren te bedenken om meer woningen in de gemeente te bouwen. Dit kan door een combinatie van nieuwbouw, verbouw en hoogbouw", aldus de gemeente Alphen. De gemeente houdt binnenkort een online bijeenkomst over dit onderwerp.

"Wilt u met ons meedenken over de vraag waar en hoe we woningen moeten bouwen binnen de bebouwde kom? Dat kan tijdens een online bijeenkomst op woensdag 29 juni."

In mei heeft iedereen de mogelijkheid gekregen om mee te denken door een vragenlijst in te vullen. "Die is door meer dan 3.000 mensen uit alle kernen van onze gemeente ingevuld. Deze resultaten worden tijdens de online bijeenkomst gepresenteerd."

De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot uiterlijk 21.00 uur. "Tijdens deze bijeenkomst willen we u meer vertellen over hoe inwoners en organisaties hebben meegedacht over waar we rekening mee moeten houden bij nieuwbouw, verbouw of hoogbouw van huizen in bebouwd gebied en wat deze uitkomsten betekenen voor wonen en leven in onze gemeente", aldus de gemeente Alphen. 

'Hoe kunnen we groen en duurzaam bouwen?'

"Daarnaast gaan we tijdens de bijeenkomst ook in op de volgende onderwerpen: Hoe kunnen we groen en duurzaam bouwen? Hoe zorgen we voor een veilige omgeving rondom nieuwe woningen? Hoe wilt u in de toekomst betrokken worden als er daadwerkelijk gebouwd gaat worden?"

Aanmelden

Aanmelden voor de online bijeenkomst op woensdag 29 juni kan door uiterlijk 26 juni te mailen naar nieuwbouw@alphenaandenrijn.nl. 

"Na de aanmelding ontvangt u een link om mee te kunnen doen en krijgt u uitleg over hoe dit werkt."

Informatie

Meer informatie via: www.alphenaandenrijn.nl/woningbouwonderzoek. "Voor vragen kunt u contact opnemen met nieuwbouw@alphenaandenrijn.nl."