Alles is tijdelijk in het museum te zien tot en met 12 februari.
Alles is tijdelijk in het museum te zien tot en met 12 februari. (Foto: Boomkwekerijmuseum)

‘Schoonheid in verval’ in Boomkwekerijmuseum

Algemeen

BOSKOOP- In het Boomkwekerijmuseum in Boskoop is er een expositie van foto’s, pentekeningen en zilveren colliers te zien. De collectie van de tentoonstelling ‘Schoonheid in verval’ is tot en met 12 februari in het museum te bewonderen.

“Nog steeds niet in het Boomkwekerijmuseum geweest voor de prachtige tijdelijke expositie ‘Schoonheid in verval’? De expositie is een must voor alle Boskopers: herkent u het gefotografeerde of de getekende loodsje? Weet u op welke kwekerij het staat? Wie de kweker was? Maar ook voor niet-Boskopers met belangstelling voor het verleden is deze expositie meer dan de moeite waard. Kom dus kijken en neem uw familie en vrienden mee”, meent het museum.

Foto’s

Rieni Stolwijk toont met foto’s en pentekeningen de schoonheid van vervallen kwekersloodsjes. “Als lid van de Alphense fotoclub kent ze de fijne kneepjes van het vak. Op haar fiets doorkruiste ze Boskoop op zoek naar de loodsjes. Er zijn er nog maar weinig over, des te leuker dus dat het verleden in de foto’s herleeft. Stolwijk is aanwezig op vrijdag en zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur”, zo looft het museum haar.

Sieraden

Ook Lise Colpa herkent schoonheid in verval. In de vitrine toont zij sieraden die alle te maken hebben met Boskoop. “Zij vindt een scherf van een pot of schotel, een stukje oud glas, een deel van een oude kraan, (de steel van) een pijpenkop, een complete pijpenkop enzovoort in de grond en maakt daar een bijzondere ketting van.” Colpa is aanwezig op vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur.

Meer informatie

Meer informatie over het museum is te vinden op de website: www.boomkwekerijmuseum.nl.