Er komen steeds meer zonnepanelen op de daken van bedrijven.
Er komen steeds meer zonnepanelen op de daken van bedrijven. (Foto: archief)

Online inspiratiemarkt over duurzaamheid

ALPHEN AAN DEN RIJN- De gemeente Alphen aan den Rijn houdt op zaterdag 12 februari een gratis online inspiratiemarkt over het thema duurzaamheid. Tijdens deze markt wil de gemeente inwoners informeren over wat zijzelf kunnen doen. "Alle kleine beetjes helpen namelijk."

De gemeente vervolgt: "Het klimaat verandert door de opwarming van de aarde. Hierdoor hebben we meer last van hoosbuien, maar ook van extreme droogte en hitte. Om onze Co2-uitstoot te verminderen, stappen we over op het gebruik van duurzame energie en op duurzamere manieren van vervoer. Misschien draagt u al uw steentje bij aan een duurzamere wereld. Maar het is ook mogelijk dat het voor u nog onduidelijk is wat u zelf concreet kunt doen."

Praktische voorbeelden

Het programma is voor inwoners en ondernemers in de gemeente Alphen aan den Rijn. "We laten praktische voorbeelden van ondernemers, buurtgenoten en lokale initiatieven zien om u te inspireren over duurzaamheid. U kunt deelnemen aan workshops, inspiratiefilmpjes bekijken en direct vragen stellen aan experts over verschillende onderwerpen." De online inspiratiemarkt is van 9.30 uur tot en met 11.00 uur.

Aanmelden voor de online inspiratiemarkt kan via www.alphenaandenrijn.nl/duurzaamheidsmarkt.