Van Zuylen is opgestapt.
Van Zuylen is opgestapt. (Foto: gemeente Alphen aan den Rijn)

Van Zuylen opgestapt

ALPHEN AAN DEN RIJN- Wethouder van Zuylen (GroenLinks) heeft donderdagavond aan de gemeenteraad laten weten dat hij met onmiddellijke ingang zijn wethouderschap neerlegt. 

De aanleiding is de vaststelling van de Woonvisie en de Omgevingsvisie, waarna GroenLinks heeft besloten uit de coalitie te stappen. Als gevolg daarvan heeft Van Zuylen zijn taak als wethouder per direct neergelegd. 

Het college van burgemeester en wethouders respecteert deze beslissing. Burgemeester Liesbeth Spies: “Namens de raad en het college bedank ik de heer van Zuylen voor zijn inzet, kundigheid, energie, passie en toewijding bij de uitvoering van zijn portefeuille. Wij wensen hem alle goeds toe voor de toekomst.” De portefeuille van wethouder van Zuylen wordt waargenomen door de zittende collegeleden.


Kandidatenlijst CDA bekend

ALPHEN AAN DEN RIJN- Het CDA heeft zijn kieslijst bij de gemeente Alphen aan den Rijn ingeleverd. Op nummer één staat de nieuwe lijsttrekker Jeroen van Gool uit Hazerswoude. 

Als plaatsvervangend fractievoorzitter en directeur van de landelijke Wethoudersvereniging kent hij de democratie van binnen en buiten. “Als betrokken inwoner wil ik verbinden, verantwoordelijkheid nemen, verschillen overbruggen en met optimisme samenwerken voor de groenste plattelandsgemeente van het Groene Hart, daar ga ik voor."

Op nummer twee staat de Boskoopse Helma van der Louw. Zij is een 'ervaren politieke kracht die midden tussen de mensen staat en zich als ondernemer en buurtgenoot al jaren inzet voor kernenbeleid, met een speciale plek voor Boskoop'. “Iedereen moet zich gehoord en thuis voelen”. 

Nummer drie is de Alphense ondernemer Winfried Ponsioen. Sinds vorig jaar is hij geïnstalleerd als nieuw raadscommissielid en is hij actief bezig met de ruimte en economie (wonen&werken). Hij zet zich in voor betaalbaar wonen voor jonge mensen.