De peuters luisteren aandachtig naar de achtstegroepers.
De peuters luisteren aandachtig naar de achtstegroepers. (Foto: Peutergroep KAS)

Achtstegroepers lezen voor aan peuters

WADDINXVEEN- De nationale voorleesdagen zijn van start gegaan. Daarom zijn twee leerlingen uit groep 8 van de Kardinaal Alfrinkschool naar de peutergroep KAS in Waddinxveen gegaan om voor te lezen. 

De peuters luisterden aandachtig naar de achtstegroepers. De scholieren lazen voor uit het boek ‘Vos gaat een stukje rijden’, zo laat de peutergroep schriftelijk weten. "Het boek kwam tot leven door de geknutselde vos en auto die Maartje, pedagogisch medewerkers op de peutergroep had gemaakt."

Extra aandacht

Bij de peutergroep wordt vaker voorgelezen, maar tijdens de nationale voorleesdagen is hier extra aandacht voor. "Voorlezen heeft namelijk vele voordelen. Het prikkelt bijvoorbeeld de fantasie van kinderen en het heeft een positief effect op de woordenschat van de kinderen", meent de opvang. De peutergroep en basisschool zijn gevestigd in één gebouw. Samen met een kinderdagverblijf en BSO vormen zij het kindcentrum KAS. "Door deze samenwerking zijn zij in staat om voor kinderen van 0 tot 12 jaar een omgeving te creëren waar kinderen zich veilig voelen. Een doorgaande lijn binnen onderwijs en opvang, één omgeving, één team."


Van 26 januari tot en met 5 februari hebben de nationale voorleesdagen plaats.