Een van de schilderijen die u kunt bewonderen.
Een van de schilderijen die u kunt bewonderen. (Foto: (Stichting Sta-Art))

Expositie bewonderen in De Aarhof

ALPHEN- Galerie Alphen Art in De Aarhof opent vrijdag 4 februari om 12.00 uur een nieuwe expositie met werk van zeven kunstenaars. De tentoonstelling is te zien tot en met woensdag 9 maart.

Aad Kouwenhoven uit Nieuwveen laat vlotte, krachtige en direct geschilderde aquarellen zien. In zijn dynamisch geschilderde landschappen zijn licht en natuur belangrijke facetten.

Anneke Kosters' acrylschilderijen zijn half abstract. Om haar beeldende verhaal te vertellen gebruikt ze diverse media in het werk en laat het groeien, waarbij ze voldoende ruimte aan de kijker laat voor diens eigen fantasie en interpretatie.

Verbeelding met een lichtrijke kleurenpracht kenmerken de grote schilderijen van Irene Keyzer. Waarneming uit de werkelijkheid leiden tot landschappelijke abstracties in brede verfstreken en weloverwogen lijnenspel. Haar werkwijze is een proces van vormen laten ontstaan, weghalen en verplaatsen.

Wilma Roelofs Rikken exposeert haar kleurrijke driedimensionale “glasfusion”-objecten. Dat zijn bijzondere voorwerpen die zijn ontstaan uit het samensmelten van lagen gekleurd glas.

Keramiek

Judith de Graaff biedt een verscheidenheid aan keramiek-objecten, waaronder werk dat door zijn pigmentgebruik is geïnspireerd door Niki de St. Phalle. Ze is veelzijdig in haar technieken en combineert haar objecten ook met steen en hout.

Nanny Kooij maakt figuratieve, realistische schilderijen. Ze gebruikt verschillende soorten materialen, waarbij olieverf haar voorkeur heeft. Kooij schildert of tekent vooral wat de natuur te bieden heeft. Haar werk ontstaat door als de oude meesters van donker naar licht te werken.

Het werk van Nelleke van Walbeek valt direct op doordat ze consequent in een heel eigen stijl zich heeft toegelegd op het schilderen van (boerderij)dieren. Haar project “Ode aan de Boer” gaat over koeien met een heel leven achter zich. "Oude Koeien", gehouden door de boeren van nu. Passend bij deze dieren zijn de kleuren ingetogener en lijken bijna zwart wit te zijn.

Galerie Alphen Art is gevestigd aan De Aarhof 41in Alphen aan den Rijn.
Geopend: di, wo en vrij van 12.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 - 16.00 uur.