De toneelvoorstelling van de leerlingen is toegankelijk voor iedereen in Alphen.
De toneelvoorstelling van de leerlingen is toegankelijk voor iedereen in Alphen. (Foto: Scala College)

Leerlingen Scala spelen toneelvoorstelling

ALPHEN AAN DEN RIJN- Leerlingen van het Scala College in Alphen aan den Rijn staan op 7, 8 en 9 maart in het Archeon met de toneelvoorstelling 'Indertijd'.  De bovenbouwers verzorgen al langer een toneelvoorstelling voor leerlingen en belangstellenden die zijn verbonden aan de school. 'Indertijd belooft volgens de school toegankelijk te zijn voor iedere Alphenaar.

Tot verkort was uitvloering van de voorstelling in de aula van de school, maar wegens de grote belangstelling is die te klein. Dus is er besloten de voorstelling in theater Castellum ten uitvoer te brengen. Dit kon in 2021 niet doorgaan wegens de coronamaatregelen. Het Scala College heeft nu besloten om het dit jaar 'groots' aan te pakken.

Repetities

Sinds 25 oktober vorig jaar zijn de repetities in gang gezet onder leiding van producent Merel Bol en productie assistent Boudewijn Steenhof, beiden werkzaam als docent. Er werken veertien bovenbouw leerlingen aan mee en het stuk is geschreven door en met de leerlingen.

"In deze voorstelling neemt de school jullie mee in een reis door de tijd. Een reis waarin je ziet hoe het leven vroeger was en hoe het leven nu is. Een reis met nieuwe inzichten, verschillen, overeenkomsten, conflicten en vooroordelen. In deze reis maken jullie kennis met verschillende gezinnen. Gezinnen uit verschillende tijden, met verschillende normen en waarden", aldus het Scala.


Voor de leerlingen in groep 8 is er een gratis voorstelling op 8 maart om 14.00 uur. Voor alle andere belangstellenden zijn er kaartjes van 7,50 euro per stuk te verkrijgen via de website van het Scala College. Die voorstellingen beginnen elke avond om 20.00 uur. Voor meer informatie kunt u naar: https://www.scalacollege.nl.