Erelid Nico van Harskamp (links) krijgt de oorkonde overhandigd van voorzitter Jeroen van der Vliet.
Erelid Nico van Harskamp (links) krijgt de oorkonde overhandigd van voorzitter Jeroen van der Vliet. (Foto: Rien de Wit)

Nico van Harskamp benoemd tot erelid ijsclub

BOSKOOP - Tijdens de ALV ontving Nico van Harskamp onlangs in een gezellig druk clubhuis het erelidmaatschap van IJsclub Otweg en kreeg hij de oorkonde die daarbij hoort uitgereikt.

De voordracht van het bestuur om Nico te benoemen tot erelid werd unaniem gesteund door de leden. 

Nico van Harskamp werd door voorzitter Jeroen van der Vliet uitvoerig bedankt voor 40 jaar trouwe dienst als bestuurslid en hij werd geroemd voor zijn enthousiasme en onbetaalbare inzet voor de club. 

"Vele jaren lang was Nico in vele hoedanigheden actief voor de ijsclub. Hij begon in 1982 als secretaris, was schaatstrainer bij zowel de jeugd als de volwassenen, is ijsmeester, was nauw betrokken bij de realisatie van de huidige combibaan en is tot op de dag van vandaag betrokken bij het onderhoud van de accommodatie", aldus de ijsclub. 

Hij werd uitvoerig bedankt voor veertig jaar trouwe dienst

"In 2012 werd Nico al gedecoreerd als Lid in de Orde van Oranje Nassau omdat hij zich al vele jaren met hart en ziel inzet voor zijn ijsclub op meerdere terreinen. Hij is tevens drager van de bronzen schaats als lid van Waardering van KNSB Gewest Zuid-Holland."

Duimstok

Nico trad vorige week af als bestuurslid, sprak de aanwezigen op vermakelijke wijze toe en nam het gezegde 'het stokje overgeven' wel heel letterlijk: het nieuwe erelid en onderhoudsman haalde namelijk een duimstok tevoorschijn en gaf deze over aan zijn opvolger Pieter Westgeest.

Meer informatie over de ijsclub in Boskoop: www.ijsclubotweg.nl