Top 2000 Live viert 10-jarig bestaan in Theater Castellum.
Top 2000 Live viert 10-jarig bestaan in Theater Castellum. (Foto: ©Top 2000 Live)

Top 2000 Live viert 10-jarig bestaan in Castellum

Cultuur

ALPHEN - Een in oorsprong idee van Radio 2 en voormalig zanger en inmiddels theaterproducent Peter Groot Kormelink is na ruim 300 shows met overal volle zalen in den lande toe aan haar 10de verjaardag: de Top 2000 Live. Vanaf eind november trekt de Top 2000 Live karavaan weer door het land en op woensdag 7 december komt hij naar Alphen aan Rijn.

Grote hits uit het rock, pop, soul en nederbeat repertoire in een prachtig decor, kippenvel afgewisseld met spontaan meezingen én niet stil kunnen blijven zitten, is het recept. Van Stadskanaal tot Terneuzen en van Winterswijk tot Amstelveen eindigen de shows steevast in een dampend succes. Met een superband als basis voor een prettig stel topvocalisten komt de crème de la crème uit de jaarlijkse lijst voorbij. The Voice of Holland finaliste Tjindjara Metschendorp brengt ‘s werelds popdiva’s ten tonele.

Vaste kern

De Top 2000 Live band kende door de jaren heen bezettingswisselingen, maar heeft ook een vaste kern met onder andere William Kersten: zanger en Mister Top 2000. Evenals saxofonist Arjan Muusz en trombonespeler Martijn Sohier. Beide zijn er ook al vanaf de allereerste noten. De setlijst van de komende editie is nog een verrassing. Deze wordt op uitgekiende wijze samengesteld op basis van de originele Top 2000 jaarlijst.

En waar muziek is, is emotie. Zo vonden er diverse huwelijksaanzoeken op het podium plaats tijdens een optreden de afgelopen jaren en is het slotakkoord ‘Hey Jude’ één van de magische hoogtepunten in de muzikale rollercoaster.

Beleef de Top 2000 met de show Alive and Kicking op in Theater Castellum (aanvang 20.15 uur). Kaarten zijn te koop via www.theatercastellum.nl. Je kunt van zaterdag 27 november 11.30 uur tot vrijdag 3 december 16.00 uur stemmen voor de NPO Radio 2 Top 2000. Bekijk alle info op nporadio2.nl.